2017 KYK Öğrenim kredisi başvurusu, KYK bursu kaç ay veriliyor?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversiteye başlayacak adaylara sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıtları başlayacak. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

 

KYK 2016 YURT BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıtları başlayacak. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir?

 

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından itibaren,

Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde www.kyk.gov.tr adresinden yapacaklardır.

Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Başvuru sonucunda; asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı, asil liste dışında kalan tüm öğrencilere ise yedek sırası verilecektir.

 

KYK BURSU NEDİR NASIL ALINIR?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

 

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

-Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),

-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

-Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,

öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

 

BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURU TARİHLERİ

Burs ve öğrenim kredisi müracaatları, her yıl muhtemelen eylül veya ekim veya kasım ayları içerisinde alınmaktadır. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır.

Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Kurum tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırmaktadır. Beyanlarının doğru olmadığı tespit edilenlerin ise burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir.

Öğrencilerin, İnteraktif müracaatlarını yaparken her alanı dikkatlice incelemeleri, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanları cevaplanmaları gerekmektedir.

Hatalı, eksik ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunma burs ve öğrenim kredisi alımını engellemektedir.

Evli olan öğrenciler ise sosyo-ekonomik durumları ile ilgili olarak eşlerinin sosyo-ekonomik bilgilerini ve çocuklarını beyan etmek zorundadırlar.

Öğrenciler, müracaatların bitim tarihinden itibaren öğretim durumunda meydana gelen değişiklikleri, müracaat tarihinin bitimini takip eden 30 gün içinde Kuruma durumunu anlatan bir dilekçe ile bildirilmesi gerekli ise belgelemesi halinde değişiklikler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

Burs ve öğrenim kredisi müracaat sonuçları muhtemelen Kasım Sonu veya Aralık ayları içerisinde belli olmakta ve Kurumun web sayfasında ilan edilmektedir.

Ayrıca, öğrencilerin ev adreslerine herhangi bir tebligat yapılmamakta olup sadece burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin Kuruma vermiş oldukları elektronik posta adreslerine bilgi gönderilmektedir. Bu yüzden elektronik posta adresinizi başvuruda yazar iken doğru yazıp yazmadığınızı kontrol ediniz.

Üniversite tercihi yapan adayların gözü kulağı KYK burs başvurularında. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamalarında burs başvurularına ilişkin önemli bilgiler bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017–2018 öğretim yılına ilişkin burs ve öğrenim kredisi başvuruları hakkında açıklamalar yaptı. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Başvurular Ekim'de sona erecek ve bundan sonra başvuru yapılmayacak. İşte 2017/2018 burs başvuruları ve detayları...

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs başvurularında geri sayım başladı. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada burs başvurularının başladığı bildirildi. Peki 2017 KYK burs başvuruları nereden ve nasıl yapılacak? Burs başvuruları yaparken nelere dikkat etmek lazım ve başvurular ne zaman bitiyor? Tüm detaylarıyla burs başvuruları ve kredi başvurularını haberimizden takip edebilirsiniz.

Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler 'KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlıyor?' sorusuna yanıt arıyor. İşte KYK başvurularıyla ilgili Kredi Yurtlar Kurumu'ndan yapılan son açıklamalar... İster üniversiteyi yeni kazanmış olsun, isterse de zaten birkaç yıllık üniversite öğrencisi olsun, eğer bir üniversite öğrencisi ailesinin yanında değil de, başka bir şehirde eğitim görmek üzere ise, barınma yeri problemini mutlaka yaşayacaktır. İşte bu doğrultuda, ülkemizde çok uzun yıllardır, üniversite öğrencilerine yönelik hizmet sunan bir kurum bulunmaktadır. Yüksek öğretim öğrencilerine, barınma imkanı tanıyan bu kurumun adı Kredi ve Yurtlar Kurumu şeklindedir. Kredi e Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine sadece barınma hizmeti sunmak ile kalmamış, burs ve kredi imkanı da sunmaya devam etmiştir.

 

KYK BAŞVURULAR BAŞLADI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi: “Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2017 Ekim ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”

 

KYK BURS FİYATLARI NE KADAR?

Burs verilen öğrenci sayısının artmasının ardından öğrencileri sevindiren bir diğer gelişme de burs ve krediye zam yapılması oldu. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için aylık 330 lira olan burs/kredi miktarı bu sene 400 liraya yükseltildi. Kredi ve burs ödemeleri yüksek lisans öğrencileri için aylık 660 liradan 800 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık 990 liradan 1200 liraya yükseltildi.

 

KYK’DAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017–2018 öğretim yılına ilişkin burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını açıkladı. "Yurt içinde bir yüksek öğretim kurumunda okuyan öğrencilerin Burs/Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Yurt dışında bir yüksek öğretim kurumunda okuyan öğrenciler için başvurular ise en kısa zamanda aynı sayfada başlatılacaktır.

 

KYK BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu geçtiğimiz ay KYK burs başvurularının Ekim ayında başlayacağını duyurmuş, ancak başvuru tarihi hakkında kesin bir açıklamada bulunmamıştı. Beklenen açıklama geldi. KYK kredi ve burs başvuruları başladı. Sonuçlar /kyk.gsb.gov.tr/ adresinden duyurulacak. KYK burs ve kredi ödemeleri ise 2017 Ekim ayından itibaren yapılacak.

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öncelik Belgeleri

• Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde Kurumun "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir. Belgeleri ile beyanları arasında farklılık bulunan öğrencilerin burs/ kredi tahsis işlemleri vermiş oldukları belgeleri esas alınarak yapılacaktır. Tahsis yapılamayan öğrencilere ayrıca bilgi verilmeyecektir. Öğrencilerin müracaat etmiş olmaları kendilerine mutlaka burs veya kredi tahsis edileceği anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir.

Kendilerine burs veya kredi tahsis edilen; 18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak kendi e-devlet şifreleri ile, 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak, anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile onaylayacaklardır. 15 yaşından küçük öğrenciler anne veya babaları, şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Kredi ve Yurtlar Kurumumu İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile birlikte giderek, taahhütnamelerini Kurum personeli huzurunda onaylayacaklar, süresi içinde Genel Müdürlüğümüze ulaştıracaktır. Burs-Kredi Taahhüt Senedini düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Öğrenci kyk..gsb.gov.tr adresindeki Kredi/Burs Sonuç ekranından T.C. Ziraat Bankası linkine ulaşarak öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART'larını alarak burs yada öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

 

KİMLER BURS ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi , gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Üniversite tercihi yapan adayların gözü kulağu KYK burs başvurularında. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamalarında burs başvurularına ilişkin önemli bilgiler bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017–2018 öğretim yılına ilişkin burs ve öğrenim kredisi başvuruları hakkında açıklamalar yaptı. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Başvurular Ekim'de sona erecek ve bundan sonra başvuru yapılmayacak.

 

VAKIFLARIN VERDİĞİ BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden yoksun kalmalarını bir nebze de olsa engellemeyi hedefleyen vakıflar, burs imkanı sunuyor. Vakıfların verdiği burs ücretleri 150 TL ve 400 TL arasında değişiklik gösteriyor. Öğrencilerin bir nebze de olsa sıkıntılarına çözüm sunmak için karşılıksız burs desteği vermeyi sürdürüyorlar. Bu kurumlar, eğitim süresi boyunca burs alma kriterlerine uygun belli sayıdaki öğrencilere aylık 150 TL ile 400 TL arasında değişen rakamlarda burs ödüyorlar. Vakıfların öğrencinin eğitim derecesine göre farklı burs alternatifleri bulunuyor.

 

KARŞILIKSIZ BURSLARDA ÖNCELİK KİMLERDE?

Karşılıksız burs veren kurumların bursiyerler için tanıdıkları öncelik sıralamasına göre; Ailenin kırsal kesimde ikameti ve İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmış olması, Okuyan kardeş sayısı, Kız çocukları, Anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, Çocuğun parçalanmış aileden olması, Öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, Gönüllülük hizmetine talip olması önem taşıyor.

 

TEV BURSLARI

Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir.

2017-2018 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihi: 1-30 Eylül

2016-2017 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 480 TL.

 

BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. vatandaşı olmak,

Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,

Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,

Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

 

ADAY OLAMAYACAKLAR

Vakıf üniversitesi öğrencileri,

Açık öğretim öğrencileri,

Uzaktan öğretim öğrencileri,

Ücretli değişim programında bulunanlar,

25 yaşından büyükler,

Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

 

BURSUN ÖDENMESİ

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, aralık ayında üç aylık olarak ilk burs ödemesi yapılır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Evrakların geç gelmesi nedeniyle bursu yeni yılda başlayan öğrencilere geriye dönük ödeme yapılmamaktadır.

 

BURS VEREN KURUMLAR VE VAKIFLAR LİSTESİ

- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

- İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

- HACI ÖMER SABANCI VAKFI

- İSTANBUL TİCARET ODASI

- 21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI

- İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

- 21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY

- ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI

- A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI

- AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU

- ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI

- ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI

- ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

- DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI

- ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (O.D.T.Ü.)

- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)

- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (İ.Ü)

- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)

- GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)

- ENSAR VAKFI Ensar Vakfı BURS ÇALIŞMALARI

- FEVZİ AKKAYA VAKFI

- DR. ALİ MÜMTAZ GÜRSOY VAKFI

- İZZET BAYSAL VAKFI

- KİBAR EĞİTİM ve SOSYAL YARDIM VAKFI

- ŞAHİNLER VAKFI BURSU

- RUMELİ EĞİTİM VAKFI

- YUMLU EĞİTİM KÜLTÜR ve BİLİMARAŞTIRMA VAKFI

- ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI

- TÜRKİYE DİYANET VAKFI

- İSTANBUL TİCARET BORSASI VAKFI

- TÜRK DİL KURUMU

- SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

- SAĞLIK EĞİTİM VAKFI

- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

- YAŞAR EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI

- İSTANBUL TİCARET ODASI BURSLARI

- ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI BURSU

- MEHMET ZORLU VAKIF BURSU

- TUBİTAK BURSU http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar

- TEKFEN VAKFI BURSU

- CAFER SADIK ABALIOĞLU BURSU

- İstanbul Üni.

- Hacettepe Üni.

- ODTÜ

- Boğaziçi Üni.

- Ege Üni.

- Ankara Üni.

- Yıldız Teknik Üni.

- Marmara Üni.

- 9 Eylül Üni.

- Katü

- Pamukkale Üniversitesi

- İBRAHİÇ ÇEÇEN VAKFI BURSU

 

İSTANBUL'DA BURS VEREN KURUMLAR

İstanbul'da bulunan üniversitelerde milyonlarca öğrenci eğitim görüyor. Bu okullarda okuyan öğrencilere özel İstanbul'da bazı kurum, kuruluş ve vakıflar burs veriyor. İşte onlardan bazıları...

 

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok.

 

İSTANBUL SANAYİ ODASI

Eylül’de başvurular alınıyor. Karşılıksız olarak veriliyor. Dilekçe ile başvuru yapılıyor, uygun adaya burs veriliyor.

 

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

31 yıldır 24 bini aşkın öğrenciye burs veren vakıf, her yıl bir taban puan belirliyor. Bu yılın puanları henüz belirlenmemiş ama vakfın amacı hem başarılı hem dar gelirli öğrencilerin yüzünü güldürmek… Burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim arasında yapılıyor. Kasım ayı sonunda kazananların isimleri açıklanıyor. Vakıf, bursu, yükseköğrenim süresince her yıl 9 aylık bir süre için ve geri ödeme yükümlülüğü ile veriyor.

 

İSTANBUL TİCARET ODASI

İTO, İstanbul il sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinin ekonomi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs alabilmek için çeşitli yaş sınırları aranıyor. Öğrencinin başka bir yerden burs almaması koşulu da var. Geri ödemesi yok. Ara sınıf ise alt sınıftan dersinin olmaması gerekiyor. Özel üniversite ve ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmiyor.

 

21.YÜZYIL BURS PROGRAMI

Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor.

 

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY

ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI

A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI

BAŞBAKANLIK BURSU

AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu Merkezi İstanbul’da bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık vakfı her yıl yüzlerce üniversite öğrencisine burs veriyor.

ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI

ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Burs başvuruları okulların burs ofislerine yapılmalıdır. ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmemektedir. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV yönetimine iletir. ALEV, bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl “Karşılıksız Burslar” vermektedir.

DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI

Makina Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,

BURS VEREN ÜNİVERSİTELER

İstanbul Üni.

Hacettepe Üni.

ODTÜ

İTÜ

Boğaziçi Üni.

Ege Üni.

Ankara Üni.

Yıldız Teknik Üni.

Marmara Üni.

BURS VEREN ŞİRKETLER

Nuh Çimento Sanayi Vakfı

Taşkent Vakfı

İstek vakfı

Galatasaray Eğitim Vakfı

21′inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

Milli Eğitim Bakanlığı

İş Dünyası Vakfı

Sağlık ve Eğitim vakfı

İzzet Baysal Vakfı

Teknik Eğitim vakfı

Türk Anadolu Vakfı

Üniversite sınavının ardından öğrencilerin şimdi hedefi 2017 bursları ve karşılıksız burs alabilmek. Sizin için hazırladığımız haberimizden bu yıl burs veren devlet ve özel kuruluşların tam lisetesini bulabilir kendinize yüksek öğretimde maddi destek bulabilirsiniz. Öğrenciler üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimlerini tamamlamak için bir geçim kaynağına sahip olmak istiyor. Peki hangi vakıflar geri ödemesiz maddi destek sağlıyor?

Çalışma Hayatı Haberleri