2018 - 2019 Diyanet Umre fiyatları ne kadar? Diyanet Umre Takvimi

2018-2019 Diyanet Umre fiyatları, Umre turları, Umre takvimi belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Umre ibadetini gerçekleştirecek olan vatandaşlar Diyanet Umre Kayıtları ne zaman?, Umre için Başvurular nereye yapılıyor, umre'ye nasıl

2018-2019 yılı için Umre tarihleri ve kaç para olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca, ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyanlar başta olmak üzere, üniversite öğrencilerine özel Umre turları düzenlenecek.

Her yıl yaklaşık 70 bin kişinin hac ibadeti, 400 bin kişinin de umre ziyareti yaptığı (110 bin kişi Diyanet ile gidiyor) organizasyonların yüzde 97’sinde döviz ile ödeme yapılıyor. Bu harcamalar “ulaşım, konaklama ve yemek” olarak ele alınıyor. Diyanet işleri başkanlığı, 2018-2019 dönemi umre takvimini açıkladı. Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyenler için kayıtlar sona erdi.

Umre küçük hacdır. Umre yapmak isteyen kimse, ihrama girer, umre tavafı yapar, sonra sa’y yapar ve tıraş olarak ihramdan çıkar. Umre yapmak sünnettir. Belirli bir zamanı yoktur. Arefe günü ve arefeyi izleyen kurban bayramının dört günü dışında, yani yılda beş günün haricinde her zaman umre yapılabilir. Kısacası hac zamanı haricinde yapılan hacca umre denilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecekler için 2018-2019 yılı umre programları belli oldu. Diyanet, Kudüs bağlantılı umre ve Kudüs turları da düzenleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığı organiazsyonu ile gidecek olan umreciler 19 Ekim 2018 ayında itibaren kutsal yolculuğa çıkabilecekler. Bununla birlikte Kudüs bağlantılı umre ve Kudüs turları düzenlenecek.

DİYANET UMRE KAYILARI NE ZAMAN - DİYANET UMRE KAYDI NASIL YAPILIR

2018-2019 yılında Başkanlığımız Organizasyonu ile Umre'ye gitmeyi tercih eden vatandaşlarımız aşağıdaki tur programlarından kendine uygun olanı belirledikten sonra o tura ait banka turkodu ile Başkanlığımız ile anlaşmalı bankalardan birisine umre ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın Müftülüklere müracaat ederek umre kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Umre tur programları ve ücretleri için lütfen tıklayınız.

Umre görevli kriterlerini öğrenmek için lütfen tıklayınız...

Umre nedir, nasıl yapılır ?

Umre'nin kelime anlamı ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Umre Müslümanların Kabe'yi hac mevsimi dışında ziyaret etmelerine denir.

Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü, ihram ile yapılan, tavaf ve sa’y yapmak ve saç kazımak veya kesmektir. Umrenin farzı ikidir. İhram ve tavaf. İhram umrenin şartı, tavaf ise rüknüdür. Sa’y ve tıraş olmak ise vaciptir.

Umre, ömürde bir defa, Hanefi ve Maliki’de sünnet, Şafii ve Hanbeli’de farzdır.

İhrama girme yerleri:

Mekke’ye mikât sınırları dışındaki yerlerden gelenler yolları üzerindeki mikâtlardan birinde ihrama girerler. Mekke’de bulunulduğu esnada umre yapmak istenirse, Mekkeliler gibi, Harem Bölgesi dışına çıkılarak ihrama girilir.

Umre nasıl yapılır

1- Mikât sınırlarının birinde ihrama girilir ve niyet edilir.

2- Telbiye, tekbir, tehlil salevat-ı şerife okunarak Harem-i şerife girilir. Niyet edilip umre tavafı yapılır.
Tavaf esnasında iztibâ ve ilk üç şavtta remel de yapılır.

3- Tavaf namazından sonra Mes’aya gidilerek umrenin sa’yi yapılır.

4- Tıraş olunup ihramdan çıkılır. Böylece umre tamamlanmış olur.
Umrede Arafat, Minâ, Müzdelife’deki menâsik, kudum ve veda tavafı yoktur.

Umrenin iki farzı vardır: İhram ve tavaf. Bunlardan ihram şart; tavaf, rükündür.

Umrenin vacipleri ise sa’y ile tıraş olup ihramdan çıkmaktır.

Ömürde bir defa umre yapmak sünnettir.

Gündem Haberleri