2020 KPSS başvuru tarihleri| KPSS sınav tarihleri

2020 KPSS başvuru tarihleri| KPSS sınav tarihleri... Devlet kurumlarına yerleşmek isteyen binlerce aday KPSS sınavına girecek. 2020 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor ( Lisans, Önlinsans, Ortaöğretim ÖABT, DHBT) Sınav tarihi ne zaman?Sınav ücretleri ne kadar?'' sorularını merak ediyor. İşte yanıtları...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim, önlisans ve lisans başvuru tarihlerini duyurdu. Sınav tarihlerinin açıklanmasının ardından adaylar KPSS hakkında araştırmalar yapıyor. KPSS başvuruları bugün en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bizler de sizler için KPSS hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarını haberimizde derledik. İşte son gelişmeler.

KPSS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS lisans genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı lisans alan bilgisi oturumları 12 Eylül ve 13 Eylül tarihlerinde yapılacak.

KPSS ÖABT SINAV TARİHİ

2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 20 Eylül'de gerçekleştirilecek.

ÖN LİSANS SINAV TARİHİ

KPSS ön lisans oturumu 25 Ekim'de yapılacak.

ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHİ

KPSS ortaöğretim oturumu 22 Kasım'da yapılacak.

2020 KPSS BAŞVURU TARİHLERİ 

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmenin hayalini kuran adayların katılacağı Kamu Personeli Seçme Sınavı için heyecan dorukta! ÖSYM'nin sınav takviminin güncellenmesi ile 2020 KPSS başvuru ve sınav tarihleri de belli oldu. İşte KPSS ortaöğretim, önlisans ve lisans başvuru tarihleri

LİSANS BAŞVURU TARİHİ

KPSS lisans başvuruları 30.06.2020 ve 13.07.2020

ÖNLİSANS BAŞVURU TARİHİ

KPSS ön lisans başvuruları 21.08.2020 ve 02.09.2020 23:59

ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHİ

KPSS ortaöğretim başvuruları 15.09.2020 ve 30.09.2020 23:59

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2020?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) başvuruları ise 30 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

SINAV ÜCRETLERİ

KPSS başvuru ücretleri henüz açıklanmadı. ÖSYM KPSS 2020 kılavuzunu yayınlaması ile birlikte belli olacak.

KPSS LİSANS HANGİ DERSTEN KAÇ SORU ÇIKACAK?

Türkçe testi: 30 soru

Matematik testi: 30 soru

Tarih testi: 27 soru

Coğrafya testi: 18 soru

Anayasa ve Vatandaşlık testi: 9 soru

Güncel bilgiler testi: 6 soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak.

HANGİ ADAYLAR HANGİ SINAVLARA GİREBİLİR?

KPSS Lisans Sınavı – Tüm lisans mezunu adaylar

KPSS Ön Lisans Sınavı – Tüm önlisans mezunu adaylar

KPSS Orta Öğretim – Tüm ortaöğretim (lise) mezunu adaylar

KPSS Eğitim Bilimleri – Eğitim Fakültesi mezunu adaylar ile diğer lisans programlarından mezun olup da pedagojik formasyon alan adaylar

ÖABT NEDİR?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) – Eğitim Fakültesi mezunu adayların yanı sıra diğer lisans programlarından mezun olup da pedagojik formasyon alan adaylar girebilir.

KPSS LİSANS SINAVI NEDİR?

KPSS Lisans Sınavı; KPSS Lisans sınavı üniversitelerin lisans programlarından mezun olan adaylar için gerçekleştirilen ve ÖSYM’nin gerçekleştirdiği merkezi yerleştirmeler ile kurumların açıktan gerçekleştirdiği alımlarda kullanılacak puanın elde edildiği sınavdır.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NEDİR?

KPSS Önlisans Sınavı; Bu sınav üniversitelerin ön lisans programlarından, meslek yüksek okullarından mezun olan adaylar için gerçekleştirilen ve ÖSYM’nin merkezi yerleştirmeler ile kurumların açıktan gerçekleştirdiği alımlardan kullanılacak puanın elde edildiği sınavdır.
KPSS Ortaöğretim Sınavı; Bu sınav lise ve dengi sayılan okullardan mezun olan adaylar için gerçekleştirilen ve ÖSYM’nin merkezi yerleştirmeler ile kurumların açıktan gerçekleştirdiği alımlardan kullanılacak puanın elde edildiği sınavdır.

KPSS A GRUBU SINAVI NEDİR?

KPSS A Grubu Sınavı: KPSS A Grubu sınavı üniversitelerin başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile dengi okullarının bölümlerinden mezun olan adaylar ile Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Aktüerya, Matematik, İstatistik bölümlerinden mezun olan adaylar için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve kamu kurumlarında yer alan denetmen yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, stajyer kontrolörlük, denetçi yardımcılığı gibi kadrolara yerleşmek için gerekli puanların alınmasını sağlayan sınavdır.

KPSS ÖĞRETMENLİK SINAVLARI NEDİR?

KPSS Öğretmenlik Sınavları; Üniversitelerden mezun olmuş olan öğretmen adaylarının, atanmalarına esas olan puan türlerini alabilmeleri için katılmaları gereken KPSS oturumları KPSS Öğretmenlik adı altında değerlendirilebilir. KPSS Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT olarak iki farklı sınavdan ilkine tüm öğretmen adayları, alan sınavına ise belirli öğretmenlik alanları katılmalıdırlar.

KPSS DHBT NEDİR?

KPSS DHBT: Devlet uhdesinde yer alan din hizmetleri görevlerine atanmak isteyen adayların katılması gereken din hizmetleri alan sınavıdır.

EKPSS NEDİR?

EKPSS: Kamu kurumlarında yer alan engelli çalışan kadrolarına atanmak isteyen engelli adayların katılması gereken sınavdır.

Eğitim Haberleri