2020 Kurban Bayramı resmi tatil kaç gün?

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayram tatili için hazırlıklar devam ederken gözler, Kurban Bayramı resmi tatil kaç gün olacağına çevrildi. İşte Diyanet'in yayımladığı takvime göre kurban bayramı tarihi ve tatil günleri hakkında merak edilenler haberimizde...

Milyonlarca müslümanın kurban keserek ibadetlerini yerine getireceği Kurban Bayramına artık az bir süre kaldı. Kurban Bayramı bu yıl diğer yıllardan farklı olarak koronavirüs gölgesinde idrak edilecek. Milyonlarca müslüman, salgın tedbirleri eşliğinde kurban keserek ibadetlerini yapacak. Birçok kişi de tatil için hazırlıklara şimdiden başladı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefesi 30 Temmuz Perşembe günü kutlanacak.

Kurban Bayramının 1. günü 31 Temmuz Cuma, 2.günü 1 Ağustos Cumartesi, 3.günü 2 Ağustos Pazar, 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi kutlanacak.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK? 

Toplamda 4 gün sürecek Kurban Bayramı için resmi tatilinin kaç gün olacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin açıklama yapıldığında haberimizde yer verilecektir. Normal şartlarda arefe günü yarım günden itibaren tatil başlıyor.

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

LGS VE YKS günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından bu kez Kurban Bayramı süresince sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı kafalarda soru işareti olarak kaldı. Ancak bu bayram için kısıtlama olup olmayacağına dair bir açıklama yok.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kurban Bayramı’nın özellikleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek. Bunun yanında herkes özellikle de birbirini ziyaret edecek. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum yok.'' açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından bayram günü herhangi bir kısıtlama olması öngörülmüyor.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesmek, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığı olan bir Müslüman'ın yerine getirmesi gereken ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişiler dinen zengindir. Bu nedenle bu vasıflara sahip bir kişi kurban kesmelidir.

KREDİ KARTIYLA KURBAN SATIN ALINIR MI?

Kurbanlık hayvan, nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alınabilir. Bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Fakat, kredi kartı borcunu ödeme gününde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizi işleme düşmemek gerekiyor.

Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olur. Faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah olacağı için bundan kaçınmak gerekiyor.

2020 DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Hayat ve Yaşam Haberleri