29 Ekim kutlamaları yaklaşırken pek çok vatandaş 29 Ekim bankalar açık mı 2020 diye araştırmaya başladı. Peki 29 Ekim bankalar tatil mi? 29 Ekim bankalar çalışıyor mu? İşte ayrıntılar...
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı her yıl olduğu gibi bu yılda tüm yurtta büyük bir coşku içinde kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.
29 EKİM NE ZAMAN, HANGİ GÜN?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2020 yılında Perşembe günü kutlanacak.
29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?
29 Ekim resmi tatiller içerisinde yer almaktadır.
29 EKİM’DE OKULLAR TATİL OLACAK MI?
29 Ekim’de okullar tatil olacak.
29 EKİM BANKALAR AÇIK MI 2020
Resmi tatil günlerinde bankalar çalışmaya bir gün ara veriyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da resmi tatiller arasında yer alıyor.
28 EKİM YARIM GÜN TATİL Mİ?
Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder
29 EKİM BANKALAR TATİL Mİ?
Bankaların, noterlerin, postanelerin ve diğer resmi kurumların 29 Ekim günü çalışma durumları netlik kazandı. Buna göre 29 Ekim’in resmi tatil ilan edilmesi nedeniyle resmi kurumlarda işlem yapılamayacak. Bankalarda pazartesi günü işlem yapmak isteyen kişiler salı gününü beklemek zorunda kalacak.
29 EKİM ÖNEMİ NEDİR?
29 Ekim kutlamaları yaklaşırken pek çok vatandaş 29 Ekim bankalar açık mı 2019 diye araştırmaya başladı. Peki 29 Ekim bankalar tatil mi? 29 Ekim bankalar çalışıyor mu? İşte ayrıntılar...
Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının önemi hakkında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutkunda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.
29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan “Cumhuriyet” önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devletinin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlenmiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da Cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.
Cumhuriyette Atatürk’ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet yönetiminde, yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler, yasaları tasarlar ve yöneticileri ulus adına denetler. Ulus, seçimle yöneticileri seçebilir.
CUMHURİYET BAYRAMI HANGİ ÜLKELERDE KUTLANIR?
Cumhuriyetin ilanı anısına her yıl kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milli bayramlarımızdan biridir. Cumhuriyet Bayramı Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kutlanmaktadır.