A101 Ramazan kolisi Fiyatı ne kadar?

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı yaklaşmakta. Haliyle vatandaş da bu mübarek ay için alıiverişini eksiksiz yapmak istiyor. Peki A101 Ramazan kolisi Fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan ayında insanlar büyük bir merakla marketlerin Ramazan kolilerini merak ediyor. Bunlardan biri de A101 market. Peki A101  Ramazan kolisi Fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde...

A101  Ramazan kolisi Fiyatı ne kadar?

Şaban ayının yarını geride bıraktık, adım adım ramazan ayına doğru ilerliyoruz.  Ramazan paketi içerikleri neler? Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı.

Ramazan ayında iftar sofralarını renklendirmek için menüler hazırlanmaya başladı. Marketlerin satışa sunduğu Ramazan kolileri son günlerde en çok aranılanlar arasında yer aldı. 

"Yaşadığımız yoğunluk nedeni ile bugünden itibaren vereceğiniz siparişler 27 Nisan ve sonrasında kargoya teslim edilecektir. Siparişiniz kargoya verildiğinde üyelik hesabınıza kayıtlı telefon numaranıza SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca sipariş takibinizi üyelik hesabınıza girdikten sonra “Hesabım-Siparişlerim” alanında da yapabilirsiniz."

Ramazan Kolisi içerisinde bulunan ürünler:

  • Nohut Koçbaşı 1000 G Yöremce (1 Adet)
  • Ayçiçek Yağı 1 L Vera (1 Adet)
  • Pirinç Osmancık 2500 G Ovadan (1 Adet)
  • Mercimek Kırmızı Top Tane 1000 G Yöremce (1 Adet)
  • Bulgur Pilavlık 1000 G Yöremce (1 Adet)
  • Çay Filiz 500 G Karadem (1 Adet)
  • Şeker Küp 1000 G Petek (1 Adet)
  • Salça Domates 28-30 Brix 830 G Doğuş (1 Adet)
  • Makarna İnce Uzun 500 G Bendo (2 Adet)
  • Çorba Mercimek 72 G Ustasından (1 Adet)
  • Zeytin Yeşil Çizik S-Xs 400 G Zeo (1 Adet)
  • Helva Sade 500 G Hun (1 Adet)
  • Kakaolu Fındık Krm 500 G Çokokrem (1 Adet)
  • Kahve Türk 100 G Keyfe (1 Adet)
  • Tuz Tuzluklu 500 G Billur (1 Adet)
  • Puding Kakaolu 150 G Dorbi (1 Adet)
  • Baharat Pul Biber 250 G Diyar (1 Adet)
  • Baharat Karabiber 150 G Diyar (1 Adet)
  • Baharat Nane 150 G Diyar (1 Adet)

Ürün İade Koşulları

  • Ürün iade süresi, siparişinizin adresinize teslim edilme tarihinden itibaren 14 gündür.
  • Ürün, orijinal kutusu ve aksesuarları ile birlikte gönderilmelidir.
  • İade talebinin kabul edilebilmesi için ürünün kullanılmamış ve sağlam olması gerekmektedir. Hasarlı ya da arızalı ürünlerin iadesi servis raporu/kargo hasar tespit tutanağı ile yapılabilmektedir.
  • İadesi hijyenik açıdan sorun teşkil edebilecek iç giyim, sağlık ve kişisel bakım ürünleri ambalajı açılmış ise iade edilemez.
  • Niteliği itibarı ile son kullanma tarihi geçecek ya da çabuk bozulabilecek ürünlerin iadesi kabul edilmez.

İade Gönderim Detayları

  • Üyelik hesabınıza giriş yaparak “Hesabım-Siparişlerim”sayfası üzerinden iade talebinizi iletebilirsiniz. İade gönderilecek tüm ürünler için iade talep formunun doldurulması gerekmektedir.
  • İade talebinizi iletmenizin ardından otomatik verilecek PTT Kargo İade Kodu ile ürünü ücretsiz olarak gönderebilirsiniz.

Ürün iade adresimiz: Anadolu Mah. Kanuni Cad. No:18/B Tuzla/İstanbul.
Ürün firmamıza teslim edildikten sonra incelenecek ve 2 iş günü içinde işlemleri tamamlanacaktır.

Ödeme Detayları

Ürün iadesi firmamızca onaylandıktan sonra aynı gün bankanıza ürün bedeli geri ödenir. Ücret iadesinin hesabınıza yansıma süresi, bankanıza bağlı olarak 1-8 iş günü arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

2020 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan ayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 24 Nisan Cuma başlayacak. İslam aleminde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 19 Mayıs'ta ihya edilecek. Her yıl 10 gün geri sayan Ramazan ayı bu yıl 23 Mayıs, Cumartesi günü sona erecek.

2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

1000 aydan daha hayırlı olan, dünya üzerinde 1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının bayram 2020 yılı 24 Mayıs pazar günü başlıyor.

23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi

24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün

25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün

26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanıyor. 2020 miladi takvime göre 31 Temmuz cuma günü başlıyor.

30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi

31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün

1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün

2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün

3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün

2020 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

Regaib Kandili 27 Şubat perşembe günü

Miraç Kandili 21 Mart cumartesi günü

Berat Kandili 07 Nisan salı günü

Mevlid Kandili 28 Ekim çarşamba günü

RAMAZAN ayı: Peygamber efendimiz, Ramazan-ı şerifin fazileti hakkında buyuruyor ki:

(Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.) [Nesaî]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

  • (Ramazan ayı gelince, “Hayır ehli, hayra koş, şer ehli, kötülüklerden el çek" denir.) [Nesai]
  • (Ramazan gelince, Allahü teâlâ meleklere, müminlere istiğfar etmelerini emreder.) [Deylemi]
  • (Farz namaz, sonraki namaza kadar; Cuma, sonraki Cumaya kadar; Ramazan ayı, sonraki Ramazana kadar olan günahlara kefaret olur.) [Taberani]
  • (Peş peşe üç gün oruç tutabilenin, Ramazan orucunu tutması gerekir.) [Ebu Nuaym]
  • (Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir.) [İ.Mansur]
  • (Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.) [İ.Ebiddünya]
  • (İslam, kelime-i şahadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmektir.) [Müslim]
  • (Allahü teâlânın, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiç kimsenin hayaline bile gelmeyen nimet dolu sofrası, ancak oruçlular içindir.) [Taberani]

RAMAZAN AYI ORUCU İLE İLGİLİ AYETLER VE HADİSLER

Ramazan ayı orucu ile ilgili ayet ve hadisler:

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah'ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir." (Bakara-185).

التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاكِعُونَ السَّاجِدونَ الآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنكَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللّهِ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar , rükû' ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü'minleri müjdele. (Tevbe 112)

أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيَامِ الرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتانُونَ أَنفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنكُمْ فَالآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللّهُ لَكُمْ وَكُلُواْ وَاشْرَبُواْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّواْ الصِّيَامَ إِلَى الَّليْلِ وَلاَ تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ تِلْكَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ

Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara - 187)

ÜÇ AYLAR: RECEP-ŞABAN-RAMAZAN

Dinî hayatımızda "Üç Aylar'' olarak bilinen feyizli ve bereketli maneviyat mevsimine bir defa daha girmek üzereyiz. 24 Haziran 2009 Çarşamba, günü Üç Ayların ilki olan Recep Ayının birinci günü, bu ayın ilk Cuma gecesi olan 25 Haziran 2009 Perşembe akşamı da "Regaib Kandili'' dir.

Dinî literatürümüzde "üç aylar" diye bilinen çok feyizli ve bereketli bir manevîyat mevsimine bir kez daha kavuşmuş bulunuyoruz.

Üç Aylar, Kamerî Takvime göre, Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar, rahmet dalgalarının başladığı, mânevî huzur ve sükunun kalplere doğduğu, ilâhî rahmetin coştuğu aylardır. Bu aylar girince, mü'minlerin ruhlarını mânevî bir hava kaplar, bu mübârek aylar içerisinde öyle feyizli ve bereketli geceler vardır ki, Yüce Allah'ın rahmeti, bu gecelerde mü'minler üzerine yağmur gibi yağar.

Gündem Haberleri