ABD'li Onkoloji diyetisyeni ağzınıza bile sürmeyin diyerek uyardı! Her lokması kansere davetiye çıkarıyor!
Günümüzün em amansız en ölümcül hastalığı olan kanser ile ilgili ABD'li diyetisyen uzmanı asla tüketmeyeceğimiz hatta ağzımıza bile sürmeyeceğimiz adeta kansere davetiye çıkaran besinleri açıklayarak uyarılarda buldu. işte asla tüketmeyeceğimiz o besinler.
112
İşlenmiş gıdalar maalesef sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan çalışmalar, bir kişi ne kadar çok işlenmiş gıda yerse, ölüm riskinin o kadar erken yaşta olduğunu ortaya koyuyor.
212
Uzmanlar, özellikle işlenmiş ürünler ve rafine şekeri gibi kanserin en sevdiği besinler olarak tanımlıyor.
312
ALKOL
Washingtonlı onkoloji diyetisyeni Nichole Andrews'e göre ise kanser riskini artıran birincil etken, düzenli alkol tüketimi. Andrews, zararsız görülen bir kadeh şarabın bile genel sağlık üzerinde tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin altını çizdi. ''Ben alkol kullanmıyorum'' diyen ABD'li diyetisyen, ''Alkolün içindeki etanol; karaciğer, kolon ve meme kanseri de dahil olmak üzere pek çok kanser türüne davetiye çıkarır'' dedi.
412
İŞLENMİŞ ETLER
Listedeki ikinci tehlikenin işlenmiş etler olduğunu söyleyen uzman isim, işlenmiş etlerin kolorektal kanser riskini artırdığını belirterek, özellikle jambon tüketimi konusunda uyardı.
512
İşlenmiş et tüketmenin bağırsak kanseri için ciddi bir risk faktörü olduğunu söyleyen onkoloji diyetisyeni, bu etlerin saklanmasında kullanılan nitrat ve nitritlerin, bağırsaktaki hücrelere zarar vererek kansere yol açabileceğini söyledi.
612
GAZLI İÇECEKLER
Andrews'ın listesinde dördüncü sırada şekerli içecekler yer aldı.
712
Bu içeceklerin yüksek kalorili olmaları nedeniyle kilo alımına, dolayısıyla kanser riskine zemin hazırladığını belirten ABD'li uzman, ''Vücudunuzdaki yağ dokusunu düşük tutarsanız, kanser riskiniz de o kadar azalır. Vücuttaki fazla yağın, 13 farklı kanser türüne yakalanma riskini artırabildiğini unutmayın'' dedi.
812
RAFİNE ŞEKER
Rafine şekerin de oldukça tehlikeli olduğunu belirten Andrews, ''Özellikle çaya ve kahveye kesinlikle şeker atmayın. Bu alışkanlık, sağlığınızla tahmin ettiğinizden daha fazla oynuyor'' diyerek uyardı.
912
KIRMIZI ET
Aşırı kırmızı et tüketiminin kolorektal kanser türlerine davetiye çıkardığını söyleyen uzman isim,
1012
''Genellikle haftada bir porsiyon kırmızı et yiyorum ya da hiç yemiyorum. Yemek düzenimi; tavuk, hindi, balık, deniz ürünleri veya soya gibi farklı bitkisel protein türleri üzerine kuruyorum'' şeklinde konuştu.
1112
BİTKİSEL SÜTLER
Vegan beslenmede popüler olan bitki bazlı sütlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyleyen ABD'li diyetisyen, ''Ben her zaman inek sütü tercih ediyorum'' dedi.
1212
Ancak bazı uzmanlar, inek sütünde bulunan kazeinin, bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri olebileceği konusunda uyarıyorlar.