Adana kebap nası yapılır? Gelinim Mutfakta Adana kebap tarifi

Adana kebap malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Adana kebap nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Adana kebap yapacak. Gelinlerin yapacağı Adana kebap ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 4 Mart Çarşamba Süzek yapması tarifi.

  • 200 gram dana döş kıyma 
  • 6 adet acı biber (yeşil olacak)
  • 1 çay kaşığı kadar, tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet lavaş
  • iki adet salkım domates
  • 1 kutu kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak

Adana Kebap Tarifinin Püf Noktası

Izgara telinin yağlanması etlerin pişerken daha fazla lezzetlenmesine yardımcı olacaktır. Bu yağlama için dilerseniz kasabınızdan kuyruk yağı temin edebilir ve kebabınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Adana Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi

Izgara telinin altına mutlaka bir fırın tepsisi koyun, kebap pişerken yağlar akacaktır. Fansız programda çalıştırmak, etin kurumasını önleyecektir.

Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları küp küp doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın.

Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın. Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın

Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin.

Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.

Harcı dolapta 2-3 saat dinlendirin.

Fırının ızgara telini kasaptan alabileceğiniz kuyruk yağı ile yağlayın, yoksa tereyağı ile yağlayabilirsiniz.

Fırını 200 derecede fansız programda ısıtın.

Yassı şişlere eti yayarak dizin.

Izgara telinin üzerine dizin. 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun

Yemek Tarifleri Haberleri