Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Adana Kebap’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Adana Kebap nasıl pişirilir? Adana Kebap için hangi malzemeler gerekli? Adana Kebap nasıl pişirilir?’sorularını araştırmaya başladı. İşte Adana Kebap malzemeleri ve Adana Kebap tarifi...
ADANA KEBAP TARİFİ
Malzemeler:
700 gram
dana kıyma
300 gram
kuzu kıyma
1 diş
sarımsak
2 adet
kuru soğan
1 çay kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
acı biber salçası
1/2 demet
maydanoz
Tarifi:
• Soğanları küp küp doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın.
• Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın. Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın
• Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin.
• Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
• Harcı dolapta 2-3 saat dinlendirin.
• Fırının ızgara telini kasaptan alabileceğiniz kuyruk yağı ile yağlayın, yoksa tereyağı ile yağlayabilirsiniz.
• Fırını 200 derecede fansız programda ısıtın.
• Yassı şişlere eti yayarak dizin.
• Izgara telinin üzerine dizin. 20-25 dakika pişirin.