Bugün sizlerle Adana Soslu Çipura nasıl hazırlanır, Adana Soslu Çipura yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Adana Soslu Çipura için Malzemeler:
4 adet çipura, 4 adet soğan, 1 kaşık biber salçası, 3 diş sarımsak, 1 adet limon, 4 kaşık zeytinyağı, tuz-karabiber, kimyon
Adana Soslu Çipura Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanı halka doğrayın ve tuz karabiber katıp ovun. Balıkları temizleyip yıkayın içlerini bu soğanla doldurun. Ardından ızgarada pişirin. Sarımsağı dövün limon sıkın, kimyon zeytinyağı, biber salçası katıp karıştırın. Balıkları servis tabağına alıp bu sosu üzerlerine dökün. Yanında salata ile beraber servise sunun.