Adana’da kebap ustaları, bağışıklık sistemini güçlendiren uykuluk, taze zencefil ve bazı özel baharatlar ekleyerek yeni bir kebap çeşidi oluşturduklarını duyurdu.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, Adana Aşçılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, uzun süredir Türkiye’yi yurt dışında temsil eden aşçı Ali Şemi, aşçı Saadet Güngör ve kasap Cemal Davşan, pandemi dönemine özel bir kebap formülü geliştirmeyi planladı.
İçerisinde barındırdığı vitaminler, ayrıca yanında servis edilen salatalarla sağlıklı bir ürün olan kıyma kebaba ustalar tarafından uykuluk, taze zencefil, maydanoz, sarımsak ve bazı özel baharatlar ilave edildi.
Aynı şekilde kıyma kebap gibi şişe saplanan et, kömür ateşinde de pişerek yemeğe hazır hale getirildi.
Kovid-19'a karşı bağışıklık sistemini koruduğu öne sürülen Corona kebap’ın tanıtımı kentteki bir restoranda yapıldı.
TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, kebap hakkında açıklama yaparak, “Kıyma kebap, mevcut haliyle bir şifa kaynağıdır. İçerisinde bulundurmuş olduğu vitaminler, yanında ki salatalarıyla tamamlandığı zaman B-12, Omega-3, D vitaminleri bakımından gayet dolu bir maddedir. Bunu biraz daha geliştirip şuanda gündemde olan Covid-19’la mücadelede bağışıklık sistemini geliştirecek bir versiyonunu ürettik. Bunun içerisine ‘Uykuluk, sarımsak, maydanoz, kök biber, zencefil ve baharat’ koyarak bir ürün elde ettik” ifadelerini kullandı.
Formülünün çok kolay olduğunu ve herkesin yapabileceğini söyleyen Serttaş, “Müşterilerimizle denedik çok güzel bir lezzet ortaya çıktı. Bu sadece pandemi döneminde değil önümüzde ki dönemlerde de menümüzde kalacak. Talep çok yüksek. Her gün Adana Kebabının en iyisini yapmakla yarıştığımız kebapçı arkadaşlarımıza da örnek olmasını tavsiye ediyoruz. Formülü çok basittir ve bağışıklık sistemini güçlendirici bir üründür” şeklinde konuştu.
Diğer tarafdan, TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, kebabın patentini de almak istediklerini de ekledi.