Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Ağlayan kek' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Ağlayan kek ise merak konusu oldu. Ağlayan kek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Ağlayan kek tarifi...
Malzemeler neler?
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
1 paket çikolata sosu
AĞLAYAN KEK TARİFİ
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kalan hamur malzemelerini ilave edip kek hamurunu hazırlayın. Yağladığınız fırın kabına hamuru dökün ve 170 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında pişirin.
Keki fırından aldıktan sonra biraz bekletin.Daha sonra 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün. Son olarak bol çikolata sosu ile üzerini kaplayın.
1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz