Bugün sizlerle Ağlayan kek nasıl hazırlanır, Ağlayan kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Ağlayan kek için Malzemeler:
4 yumurta 3 fincan şeker 3 fincan un 1,5 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu kreması : 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti sosu: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kakao
Ağlayan kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün. Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
Ağlayan kek 2. tarifi
ağlayan kek için Malzemeler:
3 adet yumurta 3 kahve fincanı şeker 3 kahve fincanı un 2 yemek kaşığı süt 1 paket kakao kabartma tozu krem şanti çikolata sosu
ağlayan kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
yumurta ve şekeri iyice çırpın.Daha sonra un, süt, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.bu karışımı borcama döküp 180 derecede ısıtılmış fırına koyun.fırından cıkarır cıkarmaz uzerine 2 bardak sut ekleyin.üzerine tarifine göre yapılmış krem şantiyi sürün. onun uzerinede yine tarifine gore yapılmış çikolata sosunu dokun. afiyet olsun...
Ağlayan kek 3. tarifi
Ağlayan Kek için Malzemeler:
Ağlayan Kek Malzemeleri 4 yumurta 1,5 su bardagi seker 1 su bardagi siviyag 1,5 -2 su bardagi un 2 corba kasigi sut 3 corba kasigi kakao 1pak vanilya 1 pak kabartma tozu Ağlayan Kek Üzerine: ağlayan kek 1,5 su bardagi sut 1 su bardagisut 1 poset kremsanti Hazir çikolata sos VEYA SOS icin; 1,5 Kahve fincani su 1,5 kahve fincani seker 1 tatli kasigi nisasta 2 tatli kasigi kakao 1 paket vanilya
Ağlayan Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Ağlayan Kek Hazırlanışı Yumurta ve seker iyice cirpilir.Undan azilave edilir,kabartma tozu ve vanilya,kakao ilave edilir karistirilir en son yag,2 kasik sut ilave edilir.Un elenerek azar azar ilave edilir kekten koyu bir hamur elde edilir.un ayarini artik siz yaparsiniz 1,5 veya 2 bardak arasi. Yaglanip unlanmis tepsiye dokulur ve 175 c onceden isitilmis firinda kek kendini cekip pisene kadar bekletilir. Kurdan batirilarak pisip pismedigi kontrol edilir.Firindan cikarilinca ilimmasi beklenir ve 1,5 su bardagi sutle kekin her tarafi iyice islatilir. Kremsanti ve sut cirpilir ve buzdolabında bekletilir.Kek soguyunca krem şanti uzerine surulur. Servis yaparken hazir çikolata sosu kullandım ama siz evde kendiniz de yapabilirsiniz.Su, seker, nisasta, kakao ve vanilya karistirarak pisirilir ve sogukken kekin uzerine gezdirildikten sonra servis yapilir. Not: Ben çikolata sosunu soguk kullandim hazır soslar her zaman akici bir kıvamda oluyor. Eğer sosunuz çok ılık ise krem şanti'yi eritir ve görünümü hiçte hoş olmaz. Mümkün oldukça soğuk kullanın.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.