Ağlayan kek için malzemeler
• 3 çay bardağı şeker,
• 3 çay bardağı un,
• 2 adet yumurta,
• 3 tatlı kaşığı kakao,
• 3 çorba kaşığı süt,
• 1 su bardağı sıvı yağ,
• 1 paket vanilya,
• 1 paket kabartma tozu.
Islatmak için:
• 2 su bardağı süt.
Kreması için:
• 1 su bardağı süt,
• 1 paket krem şanti.
Sosu için:
• 1,5 çay bardağı su,
• 1,5 çay bardağı şeker,
• 1 tatlı kaşığı nişasta,
• 2 tatlı kaşığı kakao,
• 1 paket vanilya.
Ağlayan kekin yapılışı
Öncelikle yapmaya kekinden başlayın. Keki için gerekli olan 2 adet yumurta ve 3 çay bardağı şekeri çırpın. Şekerler iyice erisin.
Şekerler eridikten sonra 3 tatlı kaşığı kakao, 3 çorba kaşığı süt ve sıvı yağını ilave edin.
Bu malzemeleri koyduktan sonra bir müddet daha çırpmaya devam edin.
Ardından unu da ekleyerek çırpın.
Son olarak da 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ilave edip iyice çırpın.
Bütün malzemeleri çırptıktan sonra kullanacağınız tepsiyi yağlayın.
Çırptığınız malzemeyi tepsiye dökün.
175 derecelik fırına gönderin ve yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirin.
Pişip ılıdıktan sonra 2 su bardağı süt ile her tarafını güzelce ıslatın.
Bu arada kremasını da hazırlamaya başlayabilirsiniz.
1 su bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi iyice çırpın ve buzdolabında bir müddet bekletin.
Kekiniz soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine güzelce sürün.
Daha sonra sosunu hazırlayın.
Sosu için gerekli olan malzemelerden su, şeker, nişasta, kakao ve vanilyayı bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve sosunuzu soğumaya bırakın.
Kekinizde soğuk iken sosu kekin üzerine gezdirin. Kekiniz hazır. Afiyet olsun…