AK Parti yeni genel başkan yardımcıları - 2018 Ağustos - AK Parti 6. Olağan kongre

AK Parti'nin 6. olağan kongresi 18 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirildi. Peki AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcıları kim oldu? İşte AK Parti'nin yeni MKYK listesi

AK PARTİ 6. Olağan kongresinde Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden genel başkan seçilmesinin ardından gözler yeni oluşacak MKYK çevrilmişti. Bu bağlamda kongrenin ardından yeni MKYK belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) değişikliğe gitmesi bekleniyordu. Beklenen oldu..59 kişilik liste 29 yeni isim geldi.

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) 27.dönemden 42 milletvekili 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üye var.

AK Parti yeni genel başkan yardımcıları

Ahmet Arslan
Ahmet Sami Ceylan
Ahmet Sorgun
Ahmet Tan
Ali İhsan Yavuz
Bülent Tüfenkci
Büşra Paker
Cevdet Yılmaz
Çiğdem Karaaslan
Efkan Ala
Emine Zeybek
Erkan Kandemir
Erol Kaya
Fatih Şahin
Fatma Aksal
Fatma Betül Sayan Kaya
Gökçen Özdoğan Enç
Hacı Bayram Türkoğlu
Hamza Dağ
Harun Karacan
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
Hayati Yazıcı
İbrahim Halil Yıldız
İffet Polat
Jülide Sarıeroğlu
Leyla Şahin Usta
Lütfi Elvan
Mahir Ünal
Markar Eseyan
Mehmet Özhaseki
Metin Bulut
Metin Yavuz
Murat Baybatur
Mustafa Ataş
Mustafa Köse
Mustafa Yel
Mustafa Yeneroğlu
Mahmut Atilla Kaya
Numan Kurtulmuş
Nurettin Canikli
Orhan Miroğlu
Osman Nuri Gülaçar
Ömer Çelik
Öznur Çalık
Tuğba Işık Ercan
Vedat Demiröz
Vildan Polat
Yavuz Subaşı Zehra Taşkesenoğlu

LİSTE DIŞI KALANLAR

Ali Aydınoğlu
Abdulhamit Gül
Asuman Erdoğan
Bekir Bozdağ
Berat Albayrak
Burhan Kuzu
Bülent Karakuş
Cahit Özkan
Ethem Sancak
Fevzi Şanverdi
İsa Sinan Göktaş
İshak Gazel
İsmail Emrah Karayel
Mehmet Eker Yılmaz
Mehmet Mehdi Eker
Mehmet Muş
Mustafa Savaş
Mustafa Yel
Ravza Kavakçı Kan
Recep Uncuoğlu
Rümeysa Kadak
Süleyman Soylu
Tamer Dağlı
Yasemin Atasever
Zeki Aygün
Zelkif Kazdal
Zeyid Aslan
Zeynep Alkış

MKYK ve MYK nedir?

MKYK NEDİR?

Ak Parti'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'dur. 50 kişiden oluşan MKYK üyeleri kongre delegeleri tarafından seçiliyor.Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını bu MKYK üyeleri arasından belirliyor. MYK üyeleri parti yönetimini oluşturuyor. MKYK'ya seçilenler bakan olur ya da başka görevlere atanırsa üyelikleri devam ediyor ancak MYK üyesi olamıyorlar. 

MYK NEDİR?

AK Parti'nin 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu içinden Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını belirliyor ve parti yönetimi bu isimlerden oluşuyor. Grup Başkanvekillieri ile kadın, gençlik kolları başkanları da MYK'nın doğal üyeleri arasında yer alıyor.

MİLLET BİR, HEDEF BİR:

Kongrenin “Millet bir, hedef bir” olan sloganının, 1071’den bu yana bu topraklarda yaşayanların kader birlikteliğinden yola çıkılarak belirlendiği dile getirildi. Kongrede AK Parti iktidarlarını anlatan bir film gösterimi de yapıldı.Delegelere ve özel davetlilere, kalem ve dört ciltten oluşan ‘AK Partili Yıllar’ kitabı dağıtıldı. Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1999 yılında seslendirdiği şiirler de USB ile konuklara hediye edildi.

Recep Tayyip Erdoğan kimdir?

26 Şubat 1954 senesinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Recep Tayyip Erdoğan aslen Rizelidir. 14 Ağustos 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından olan Erdoğan, 15 Mart 2003 yılında Başbakan daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı olmuştur. Siyasi hayatı boyunca önemli başarılara imza atan Erdoğan dünyanın sayılı liderlerinden biridir. İşte hayat hikayesi büyük merak konusu olan Recep Tayyip Erdoğan'ın biyografisi...

EĞİTİM HAYATI

1965 senesinde Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 senesinde İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını başarılı bir şekilde vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Recep Tayyip Erdoğan, bu okuldan 1981 senesinde başarılı bir şekilde mezun oldu.

1969 - 1982 seneleri arasında amatör olarak futbol ile ilgilenen Erdoğan, aynı zamanda siyasetle iç içe bir yaşam tercih etmiştir.

ASKERLİK HAYATI

1982'ün Mart ayında askerlik görevine başladı. Dört aylık acemiliğini İstanbul'un Tuzla ilçesindeki Tuzla Yedek Subay Piyade Okulu'nda yapmasının hemen arından kıt'a hizmetini Kâğıthane'deki 3. Kolordu 6. Piyade Tümeni 77. Piyade Alayı Karargâh Servis Bölüğü'nde, kantinlerin idaresinden sorumlu subay olarak gerçekleştirdi.

SİYASİ HAYATI

Genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif politikaya adım attığı döneme rastlamaktadır.

Lise eğitimine devam ettiği sırada "Millî Türk Talebe Birliğine" girdi. 1975 senesinde Millî Selamet Partisi (MSP) Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına, 1976 senesinde ise Millî Selamet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Millî Selamet Partisi'nin 12 Eylül Darbesi sonrasında kapatılmasına kadar bu görevini başarılı bir şekilde sürdürdü.

Askerlik görevinin ardından 1983 senesinde kurulan Refah Partisi ile siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 senesinde Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 senesinde ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu.

İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınların ve gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı. Bu yapılanma, mensubu bulunduğu Refah Partisi'ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandırırken, yurt genelinde de parti çalışmaları için örnek teşkil etti.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve mali konulardaki başarılı yönetimiyle dünyanın en önemli ve en çok nüfusa sahip metropollerinden biri olan İstanbul'un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üreterek önemli başarılara imza attı.

Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997 senesinde Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere tavsiye edilen ve bir devlet kuruluşu tarafından yayınlanan bir kitaptaki şiiri okuduğu için hapis cezasına mahkum edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.

Yaklaşık dört ay kaldığı cezaevinden çıktıktan hemen sonra kamuoyunun ısrarlı talebi ve gelişen demokratik sürecin bir sonucu olarak 14 Ağustos 2001 tarihinde yakın dostları birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu ve Kurucular Kurulu tarafından  Adalet ve Kalkınma Partisi'ni Kurucu Genel Başkanı olarak seçildi.

erdoğan-ibb

Hakkında çıkan mahkeme kararı sebebiyle gecikmeli olarak 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katılabildi. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

5 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan o günden bugüne yapmış olduğu çalışmalarla siyasi kariyerinde önemli başarılara ulaştı.

11 senelik Başbakanlık görevinin ardından 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan seçimde Abdullah Gül' yerine aday olarak halkın oyları ile 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olduğu dönemde 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini başarılı bir şekilde önledi.

Gündem Haberleri