Akdeniz Usulü Domates Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Akdeniz Usulü Domates Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Akdeniz Usulü Domates Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Akdeniz Usulü Domates Çorbası nasıl hazırlanır, Akdeniz Usulü Domates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Akdeniz Usulü Domates Çorbası
Akdeniz Usulü Domates Çorbası için Malzemeler:

2bardak domates suyu 1çay bardağı arpa şehriye 1bardak et suyu 3kaşık margarin 3kaşık un 2bardak süt Tuz-karabiber maydanoz

Akdeniz Usulü Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Derin bir tencerede margarini eritip, içine unu ilave edin, unun kokusu gidinceye kadar karıştırarak kavurun. Unun rengi dönünce ocağı kısıp sırasıyla, et suyunu, domates suyunu, ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra, orta ateşte kaynatmaya başlayın. Çorba kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi tencereye dökün; tencerenin ağzı açık olarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuzunu biberini ayarlayın. Çorba pişince servis tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri