Ali İsmail Korkmaz neden öldü?

2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de polislerin tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün üzerinden 7 yıl geçti. Sosyal medya mecralarında adı sürekli olarak anılan Ali İsmail Korkmaz'ın nasıl öldüğü merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin buhranlı günlerinden olan Gezi Parkı eylemleri ülke geneline yayılmıştı. Eskişehir'de de gerçekleştirilen eylemlerde Ali İsmail Korkmaz polisler tarafından dövülerek henüz 19 yaşında hayattan koparılmıştı.Her yıl mezarı başında anılan Ali İsmail Korkmaz'ın acısı tazeliğini korurken ölüm nedeni de güncel konular arasında yer alıyor. Peki Ali İsmail Korkmaz neden öldü? Ali İsmail Korkmaz kimdir? Detaylar ve daha fazlası haberimizde...

ALİ İSMAİL KORKMAZ KİMDİR?

18 Mart 1994 tarihinde Hatay'da dünyaya gelen Ali İsmail Korkmaz  Üniversite öğrencisi olan Korkmaz, Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran gecesi sivil giyimli kişiler ve sivil polisler tarafından tarafından saldırıya uğradı. Darp edildikten beyin kanaması geçiren Ali İsmail Korkmaz kaldırıldığı hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde hayatını kaybetmişti.

ALİ İSMAİL KORKMAZ NEDEN ÖLDÜ?

Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemlerinde, gösteri karşıtı grup ve sivil polislerin dövmesi sonucu ağır yaralandı. 38 gün boyunca komada kalan Ali İsmail Korkmaz, daha sonra yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu. Korkmaz her yıl öldüğü günde vatandaşlar tarafından anılıyor.

ALİ İSMAİL KORKMAZ'I ÖLDÜREN KİŞİLERE NE OLDU?

Korkmaz’ı dövdükleri tespit edilen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Olay yerinde olduğu tespit edilen polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar ile ilgili kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 sene 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 sene, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar sene 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 sene 4 ay hapis cezası verdi. Diğer  polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise davadan beraat etti. İtiraz üstüne dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verdiği hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar için verilen karar ise onandı. Yeniden oluşturulan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 sene 8 ay hapis cezası verildi.

Gündem Haberleri