SERBEST RADİKALLERLE SAVAŞIR
Vücudu serbest radikallere ve oksidatif strese karşı koruyan mısır püskülü kronik olarak görülebilecek olan kanser, diyabet, böbrek yetmezliği gibi hastalıklara karşı koruyan flavonoidler bakımından zengindir.
İLTİHAPLANMALARA KARLI KORUR
Vücut için doğal bir bağışıklık olan enflamasyon bakımından fayda sağlayan mısır püskülü, vücutta ortaya çıkacak olan iltihaplanmalara karşı koruma sağlar.
DİYABETİN RİSKİNİ AZALTIR
Kan şekeri seviyelerinin dengeye girerek düşmesini sağlayan mısır püskülü, diyabetin semptomlarını azaltmaya ve korumaya yardımcı olur.
TANSİYONU DÜŞÜRÜR
Doğal bir alternatif çare olan mısır püskülü, kan basıncı seviyelerinin düşmesini sağlayarak yüksek tansiyonun görülmesini engeller.
KOLESTEROLÜ DÜZENLER
Kan basıncını ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olan mısır püskülü, kötü huylu kolesterol olan LDL'nin dengeli bir şekilde düşürülmesine yardım eder.
İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONU
Anti enflmasyon özelliklerinden dolayı idrar yollarını korumaya yardımcı olan mısır püskülü, enfeksiyonların görülmesini engelleyerek tahriş ve yanmaların yaşanmasının önüne geçer.
OBEZİTEYİ ENGELLER
Vücutta meydana gelen fazla su ve atıklara karşı koruma sağlayan mısır püskülü, obeziteye karşı da koruma sağlayarak kilo alımının engellenmesine yardımcı olur.
BAĞIŞIKILIĞI KORUR
Bağışıklık sistemini için gerekli olan C vitaminin içeren mısır püskülü, vücudun her türlü bakteri ve enfeksiyondan arınmasını ve hastalılara karşı koruma sağlamasına etki eder.
MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI İÇİN ;
Kuru veya taze mısır püskülü
Su
Limon suyu
Kaynamakta olan suyun içine mısır püskülleri atılarak su kahverengi bir renk alana kadar demlenmeye bırakılır. Ocaktan alınan su sıcak veya soğuk olarak her sabah ve akşam 1 bardak olacak şekilde tüketilebilir.