Bugün sizlerle Amerikan Usulü Istakoz nasıl hazırlanır, Amerikan Usulü Istakoz yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Amerikan Usulü Istakoz için Malzemeler:
1 adet ıstakoz 1 adet soğan ½ kereviz kökü 1 adet havuç 1 tutam pırasa(beyaz kısımdan) 1 diş sarımsak 2 adet karanfil 1 adet defne yaprağı 3,5 kaşık tereyağı 1 fincan zeytinyağı 1 kaşık salça 1 kaşık çiğ krema ¾ fincan konyak 2 fincan beyaz şarap 4 bardak su tuz kekik kırmızı biber
Amerikan Usulü Istakoz Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Istakozun kollarını dibinden kesin kuyruk ile gövdesinin ayrıldığı yerden ikiye bölün. Üst kısımlarını uzunluğuna doğru ikiye keserek havyar ve beyazları ayrırın. Makaslarının üzerine çekiç ile vurarak çatlatın; enine 2parmak kalınlığında parçalara kesin. Sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin. Zeytinyağını bir buçuk kaşık tereyağıyla beraber bir tencerede kızdırın. İçine soğan, kereviz, havuç ve pırasa katarak 10dk kavurun. Yumuşamaya başladıklarında ıstakozun etlerini de katıp 5dk daha kavurun. Istakozun etleri kızarınca konyağı döküp karıştırın. Konyağın alkolü uçtuğu vakit beyaz şarap, salça, doğranmış sarımsak, kekik, kırmızı biber ve karanfili ekleyin. Suyunu tuzunu ayarlayarak defne yaprağını da katın ve tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte 20dk pişirin. Pişen ıstakozun etlerini delikli kepçe kullanarak ayrı bir tencerede kısık ateşe oturtun. Tenceredeki suyu ise koyuşana kadar kaynatmaya devam edin; suyu azalınca da süzgeç ile süzün. Buraya kalan tereyağını, kremayı, başta ayırdığınız havyar ve beyazları katın iyice karıştırın. Kısık ateş üzerindeki ıstakozun etlerinin üst kabuklarını ayırarak alt kabuklarıyla servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu yayın.