AÖF 3 Ders'ten Geçenler İçin Diploma Alma Tarihleri

Anadolu Üniversitesi’nin yayınladığı duyuruda Diploma ve sertifikaların öğrencilere teslim tarihi belli oldu

 Anadolu Üniversitesi’nin yayınladığı duyuruda göre; "Diploma ve sertifikalar, hak sahibinin kendisine veya başvurusu üzerine diplomasını alması için noter veya T.C. konsolosluklarından alınmış vekaletnameyle vekalet verdiği kişiye imza karşılığında teslim edilir, posta yolu ile gönderilmez.

AÖF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları internet sayfasında açıklandıktan sonra (staj yükümlülüğü bulunan öğrencilerin stajlarını tamamladıklarını belgeledikten, laboratuvar uygulaması bulunan öğrencilerin laboratuvar çalışmasını tamamladıktan) 15 ila 20 gün içerisinde hazırlanarak öğrencilere teslim edilmektedir.

Bu nedenle mezunlar Dekanlık, Merkez Büro veya AÖF bürolarından diploma dışında herhangi bir mezuniyet belgesi talebinde bulunmamalıdır; bu yöndeki talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır. Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

AÖF DİPLOMASI ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

->Mezun olan öğrenciler bağlı oldukları AÖF bürosuna öğrenci kimlik kartıyla bizzat başvurarak kendileri veya yasal vekilleri imza karşılığında diplomalarını alabilirler.

->Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez.

->Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmi kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

->AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.

->Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez.

->Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra en kısa sürede hazırlanarak mezunların bağlı oldukları AÖF bürosuna gönderildiği için mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belge verilmemektedir.

->Diploma düzenlendikten sonra AÖF bürosundan diplomanızı teslim almadan diploma üzerindeki kimlik bilgilerinizin doğruluğunu (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi vb. resmî bir kimlik belgesi ile) kontrol ediniz.

->Ayrıca, mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde bir değişiklik olması halinde buna göre yeni diploma düzenlenmeyecektir.

AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.
Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Üç Ders Sınavına Girebilen ve Giremeyen Öğrenciler

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler "Üç Ders Sınavı"na girebilir .

Öğrencinin, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere ilgili öğretim yılı dönemlerinde kayıt yaptırmışsa “Üç Ders Sınavı”na girebilir.
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi sosyal hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, 22 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen AÖF üç ders sınavının soruları erişime açıldı.

Anadolu Üniversitesi sosyal medya hesabı üzerinden adaydlara duyurulan açıklamada hafta sonu gerçekleşen üç ders sınavına ait sorular, sınava giren adayların erişimine açıldı. 

 İtirazlarını şu şekilde yapılabilir

Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek * aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek  sor|izle|öğren sayfasındaki sorusor bölümünden Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliğinin Yazışma Adresi: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı 26470 ESKİŞEHİR

AÖF Sınav Sonuçlarına İtiraz Etme Açıköğretim sınav sonuçlarına nasıl itiraz edebilirim? Aöf sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilirim ? Sınav sonuçları itiraz dilekçesi hazırlasak bir işimize yarar mı ?

Ne yazık ki cevap anahtarı optik tarayıcıdan geçtiği için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi itiraz dilekçenizi net bir şekilde cevaplamıyor. Uzun lafın kısası aöf sınav sonuçları itiraz dilekçesi hazırlamanız sizi bir sonuca ulaştırmayacaktır. Eğer sınavda yanlış soru olduğunu düşünüyorsanız veya cevaplarda doğru şıkkın yer almadığı sorular var ise bunu mail ortamında kendilerine iletebilirsiniz. Bunun sonunda Üniversite ilgili soruyu dikkate alır eğer yanlışlık var ise soruyu iptal eder ve kalan sorular üzerinden puan hesaplaması yapılır. 

AÖF mezuniyet koşulları ile ilgili ayrıntılı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversistesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri 2016-2017 bahar dönemi dönem sonu sınavlarının tamamlanmasıyla puan hesaplamalarına başladı. Açıköğretim Fakültesi'nden (AÖF) mezun olmak isteyen öğrenciler mezuniyet koşulları hakkında detaylı bilgileri araştırmaya başladı. AÖF kılavuzunda yer alana mezuniyet ve sonrasında yapılacak işlemlerle ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Mezuniyet ve Sonrası İşlemler - Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması ve Diploma Eki (Diploma Supplement) verilir. Mezunlara verilen diploma ve diğer belgelerle ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.

Diploma -Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler.

Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez. AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir. Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir. Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir. Mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde mahkeme kararı ile değişiklik olması hâlinde (evlenme ve boşanma hariç) yeni kimlik bilgilerine göre diploma düzenlenmektedir.

Lisans Programından Önlisans Diploması Alınması - Lisans programı öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, programdan kaydını sildirmek koşuluyla önlisans diploması alabilirler. Öğrencilerin önlisans diploması almak için sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren AÖF bürosuna bizzat başvurarak büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurduktan 10 gün sonra bağlı oldukları AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekili aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomalarını alabilirler. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kararı uyarınca lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alanların diplomalarında alan belirtilmemektedir.

Diploma Eki (Diploma Supplement) - Diploma Eki, diploma ile birlikte verilen ve verildiği kişinin sahip olduğu derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlayan uluslararası bir belgedir. Bu belge ayrıca ulusal eğitim sistemini açıklayan bilgileri içermektedir. Diploma Eki, diplomaya ek bir belge olup diploma yerine kullanılamaz; ancak diploma ile birlikte geçerlidir.

Eğitim Haberleri