Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kayıt yenileme işlemleri bugün başlıyor. Kayıt yenileme nasıl yapılır. Ders ekle çıkar nasıl yapılır. Harç ödeme hangi bankalar? Tüm detayları haber sitemiz bolgegundem.com'dan öğrenebilirsiniz. AÖF hakkında tüm merak edilenler burada.
Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde kayıt tarihleri ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor soruları netlik kazandı. Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi'nin resmi web sitesinde kayıt üzerine işlem yapacak öğrenciler için canlı destek hizmeti sunacak. Buna göre işlem yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği tüm sorular yanıt bulacak.
Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenileme ne zaman başlıyor?
AÖF kayıt yenileme başvuruları 26 Eylül 2017 tarihinde başlıyor, 6 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor. Kayıt yenileme ücretleri olarak gerek site üzerinden gerek bankalar üzerinden yapılabiliyor.
Anadolu Üniversitesi kayıt yenilemeler başlıyor. Kayıt yenileme nasıl yapılır. Kayıt yenileme harç yatırdıktan sonra mı yapılır. Ders ekle çıkar nasıl yapılır. AÖF Kayıt Tarihleri ne zaman. Detaylar burada
Üniversite eğitimine AÖF'ten devam eden öğrenciler 2017 - 2018 dönemi için hazırlanan kayıt takvimini merak ediyor. Yeni kayıtların başlamasıyla birlikte AÖF kayıt yenileme tarihini merak eden öğrenciler için Anadolu Üniversitesi açıklama yaptı.
AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?
Yeni dönemde Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerine kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler, bu işlemlerini 26 Eylül ile 06 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirebilecek. 06 Ekim tarihi aynı zamanda mazeretli kayıt tarihi olarak kabul edilecek.
AÖF KAYIT YENİLEME İZLE
2017-2018 GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ:
1)GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ
Güz dönemi vize sınavı; 25 Kasım 2017 tarihinde başlıyor, 26 Kasım 2017 tarihinde sona eriyor.
Güz dönemi final sınavı; 13 Ocak 2018 tarihinde başlıyor, 14 Ocak 2018 tarihinde sona eriyor.
2)BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ
Bahar dönemi vize sınavı; 14 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor.
Bahar dönemi final sınavı; 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 3 Temmuz 2018 tarihinde sona eriyor.
AÖF) YENİ KAYIT ESNASINDA LAZIM OLAN BELGELER
Kayıt İşlemleri
Üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm aday öğrenciler, her öğretim yılı başında Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen katkı payını/öğrenim ücreti tutarını ödemesi hâlinde kesin kayıt için istenen belgeler ile birlikte ilgili birimin kayıt bürosuna başvurarak kayıt yaptırır.
Türk öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:
Lise diplomasının aslı,Kimlik fotokopisi,12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemesine ilişkin banka dekontu,Aşağıdaki programlara yerleştirilen öğrencilerden varsa TOEFL belgesi, Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği Programı (UOLP‒SUNY Cortland),İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Programı (UOLP‒SUNY Cortland),İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Programı (UOLP–SUNY Empire State College),İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Programı (UOLP–Leeds Metropolitan), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Pilotaj Bölümüne kesin kayıt için “JAR FCL MEDICAL-3” e göre geçerli bir Class I Sağlık Sertifikası,Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Hava Trafik Kontrol Bölümüne kesin kayıt için ICAO‒Annex 1/3. sınıfına veya JAR FCL 1’inci sınıfına göre alınmış sağlık raporu,Engelliler Entegre Yüksekokuluna kesin kayıt için her iki kulakta senso-neural işitme kaybı olduğunu ve iyi işiten kulakta en az 50 desibel işitme kaybı olduğunu gösteren sağlık raporu,Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Bölümlerine kesin kayıt için tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki, ruhsal ve bedensel engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu.
Yabancı uyruklu öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:
Adayın programa yerleştirildiği Sınav Sonuç Belgesi,Lise Diplomasının aslı,Öğrenim vizesi alınmış pasaport,12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,Adayın katkı payını/öğrenim ücretini ödediğine ilişkin banka dekontu,
* Kayıt için gerekli belgeler her öğretim yılında duyurulmaktadır. Bu nedenle güncel duyuruların izlenmesi önerilmektedir.
AÖF AKTS Kredi Sistemi
“AKTS, öğrenme çıktılarına ve öğrenim sürecinin şeffaflığına dayanan öğrenci merkezli bir kredi biriktirme ve transfer sistemidir. AKTS öğrenci değişimi kadar yeterlikler ve öğrenme parçaları için planlamayı, ulaştırmayı, değerlendirmeyi, tanınmayı ve geçerliği kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. AKTS, yükseköğretimde yaygın olarak kullanılmakla birlikte diğer hayat boyu öğrenme etkinliklerinde de uygulanabilmektedir.
AKTS kredileri, öğrencilerin beklenen öğrenme çıktılarınıbaşarabilmesi için gerekli olan iş yüküne dayandırılmıştır. Öğrenme çıktıları, başarılı bir öğrenme sürecinin tamamlanmasından sonra bir öğrencinin neyi öğreneceğini, anlayacağını ve yapabileceğini tanımlamaktadır. Bu çıktılar, Ulusal ve Avrupa Yeterlikler Çerçevesindeki düzey tanımlayıcıları ile ilişkilendirilmektedirler.
İş yükü, öğrencilerin beklenen öğrenme çıktılarını kazanmak için gereken tüm öğrenme aktivitelerini (derslere devam etmek, proje yapmak, bireysel çalışmalar ve sınavlar gibi) tamamlamak için harcayacağı zamanı tanımlar.”[1]
Örgün öğretimde bir akademik yıldaki tanımlanmış iş yükü ve bağlantılı öğrenme çıktıları 60 AKTS'ye karşılık gelmektedir. Anadolu Üniversitesinde 1 AKTS kredisi 25 saate karşılık geldiğinden, bir akademik yıldaki öğrenci iş yükü 1500 saattir.
Anadolu Üniversitesi 2005-2006 akademik yılından bu yana AKTS sistemini kullanmaktadır. 2004-2005 Akademik Yılında her programın AKTS Kredi Komisyonu, her bir dersin AKTS kredilerinin hesaplanmasını sağlamıştır. Ayrıca uzmanlar tarafından hazırlanan "AKTS Kredi Sınama Anketi" her ders için tüm öğrencilere uygulanmış, anket sonuçlarına göre her dersin AKTS kredisi yeniden hesaplanmıştır. 2005-2006 Öğretim Yılından itibaren ilgili programda ilk defa açılacak derslerin AKTS kredisinin belirlenebilmesi için her dönem sonunda yeni açılan dersler için anket uygulanmakta ve dersin kredisi buna göre değiştirilmektedir. Ayrıca Üniversite Yönetimi tarafından her 5 yılda bir anketin tüm derslere uygulanarak AKTS kredilerinin değerlendirilmesi öngörülmektedir. Bu çerçevede ilgili anketler 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında tüm dersler için 2014 yılında tekrarlanmıştır. Tüm bunlara ek olarak, Anadolu Üniversitesi Türkiye Yükseköğretim Yeterlikler Çerçevesi uygulaması için 2011 yılında pilot üniversitelerden biri olarak seçilmiştir. Anadolu Üniversitesine bu alanda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı YÖK tarafından teşekkür belgesi verilmiştir.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (AÖF)
Anadolu Üniversitesi
Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan 2 kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 17 Fakülte (Lisans Düzeyi), 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu (Önlisans Düzeyi), 9 Enstitü (5’i Lisansüstü ve Doktora Düzeyi) ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
Anadolu Üniversitesi pek çok ilke imza atmış bir üniversitedir. Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır.
Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmaya çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında geleceğin en iyileri olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır. Anadolu Üniversitesinin güvenli ve çağdaş kampüslerinde bir öğrenci için gerekli olan hemen hemen her olanak bulunmaktadır. 290.000’den fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşmanın mümkün olduğu merkez kütüphane, tatil günleri dâhil her gün öğrencilere 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca Kütüphane bölgesinde gece 12:00’-01:00 saatleri arasında sıcak çorba/çay/kahve ücretsiz olarak öğrencilere ikram edilmektedir. 12.330 m2 alana yayılmış olan Merkez Kütüphanede, öğrenciler kendi çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir. Öğrenciler, kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler sanatçılarla yapılan söyleşilere ve etkinliklere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir. Üniversite tarafından öğrenciler için günde iki öğün (öğlen+akşam) yemek servisi de sunulmaktadır.
Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin izlenmesi, geleceğin şekillenmesinde etkin olacak bireyler yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenmeye odaklanılarak tüm halkı eğitim sürecine dâhil etme girişimleriyle övünç duyduğumuz Üniversitemiz dünyaya kucak açmaktadır.
Yatay geçiş ders ekleme
Yatay geçiş ders ekleme işlemleri olarak fakültenin yayınladığı duyuruya göre ders ekleme 5 Ekim 2017 tarihi ile 6 Ekim 2017 tarihinde yapılacak.
AÖF ikinci üniversite başvuruları
İkinci üniversite ön başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna fakülte 24 Nisan 2017 tarihinde başladığını duyurdu. Son başvuru günü ise 25 Ağustos 2017 tarihi.
İkinci üniversite başvuruları ise 5 Eylül 2017 tarihinde başladı, 18 Eylül 2017 tarihinde sona erdi. Fakülte yoğun talepten ötürü başvuruları, 6 Ekim 2017 tarihine kadar uzattı.
İstenen belgeleri görmek ve başvuru yapmak için tıklayınız
İkinci üniversite başvurusunu kimler yapabilir? Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunları başvuru yapabilir.
2017-2018 AÖF sınav tarihleri ne zaman başlıyor?
2017-2018 güz ve bahar dönemi sınav tarihleri netleşti. Buna göre yeni dönemde sınavlar ne zaman başlıyor, 3 ders sınavı ile ne zaman sona eriyor. İşte o tarihler:
Güz dönemi vize sınavı 25 Kasım 2017 tarihinde başlıyor, 26 Kasım 2017 tarihinde sona eriyor.
Güz dönemi final sınavı 13 Ocak 2018 tarihinde başlıyor, 14 Ocak 2018 tarihinde sona eriyor.
Bahar dönemi vize sınavı 14 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor.
Bahar dönemi final sınavı 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 3 Temmuz 2018 tarihinde sona eriyor.
2018 üç ders sınavı 21 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.
Önemli not: Sınav tarihleri, fakültenin resmi web sitesinde yayınlandı. Sınav tarihlerinin değişiklik sadece Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacaktır.