AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Bütünleme sınav sonucu sorgulama erkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final sınavları sona erdi. PekiAÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Bütünleme sınav sonucu sorgulama ekranı? Yanıtları haberimizde bulabilirsiniz.

AÖF, İşletme ve İktisat Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen 2020-AÖF bahar dönemi final sınavlarında sona yaklaşıldı. İnternet üzerinden online yapılan sınavlarda sona gelindi. Sınavların bitmesinin ardından final sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. İşte detaylar...

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Final sonuçları açıklandı. AÖF bahar dönemi final sınavlarınızın sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

AÖF SINAV SONUÇ EKRANI

BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARI

BÜTÜNLEME SINAV SONUCU ÖĞRENME EKRANI

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI KAÇ?

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

BÜTÜNLEME SINAVINA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

BÜTÜNLEME SINAVINA GİRİŞ EKRANI

İşte ATA AÖF bütünleme sınavı için yayımlanan metinde yer alan ifadeler:

Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız/tabletiniz/cep telefonunuzdan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet bağlantısı olan bilgisayar, tablet ya da cep telefonu temini sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Meydana gelebilecek elektrik/internet kesintisi vb. sorunlardan Fakültemiz sorumlu değildir. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır.

Sınav sistemimiz 06-09 Temmuz 2020 tarihleri arasında, her gün saat 08.00 ile 20.30 saatleri arasında sizlerin erişimine açık olacaktır. Sınav sistemimize https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz. Öğrencilerimizin anılan tarih aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programı Fakültemiz web sayfasında ilan edilmiştir. Sınav sürecinde, sorumlu olduğunuz ders ya da derslere ait sınavlarınızı, sadece anılan ders ya da derslerin sınav programında yer aldığı gün 08.00 ile 20.30 saatleri arasında sisteme girerek gerçekleştirebilirsiniz. Ancak belirtilen saat aralığının sonlarına kalmanızın yoğunluk nedeni ile bağlantı sorunlarına yol açabileceğini göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir.

Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında yer alan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde "SINAVI BİTİR" butonuna tıklamazsanız 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır.

Sınav esnasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları gösterilecektir. Bir soru görüldükten sonra, doğru olduğunu düşündüğünüz şıkkı ya da boş bırak seçeneğini işaretleyerek diğer soruya geçebilirsiniz. “Önceki” ve “Sonraki” butonlarını kullanarak sorular arasında geçiş yapabilirsiniz. Her bir öğrencinin karşına çıkacak olan soru dizilimi ve cevap şıkları farklı olacaktır.

Oturum süresi (30 dakika) içerisinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda (elektrik/ internet kesintisi, tarayıcının kapanması vb.), oturum süresi bitmeden aynı sınavın oturumuna tekrar girerek kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak 30 dakikadan sonra veya "SINAVI BİTİR" butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.

Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir bilgi kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz.

Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil ettiğinden, cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Online Bütünleme sınav notunun başarı notuna katkısı %75 oranında olacaktır. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde 4 (dört) yanlış cevap 1 (bir) doğru cevabı geçersiz kılacaktır.

Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir. Sınava başlamadan önce tarayıcınızın güncel olduğundan emin olunuz. Sınav esnasında tarayıcı kaynaklı bir problem yaşamanız durumunda “Ctrl+F5” tuş kombinasyonunu kullanarak sayfanızı yenileyebilirsiniz.

AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

Online deneme sınavı ekranı Bütünleme sınavı süresince (06-09 Temmuz 2020 tarihleri arasında) erişime kapalı olacaktır.

Sınav sonuçları 10 Temmuz 2020 tarihinden sonra topluca ilan edilecektir.

LMS sayfanızda yer alan “YARDIM” butonunu kullanarak açılan ekran üzerinden (ders adını belirterek) ya da 0850 255 02 82 numaralı çağrı merkezi telefonumuzu arayarak karşılaştığınız sorunları bildirebilirsiniz. Saat 20.30’dan sonra yardım ve destek talepleri kabul edilmeyecektir.

06-09 Temmuz 2020 tarihleri arasında Bütünleme sınavına girmeyen öğrencilerimiz için daha sonra hiçbir şekilde telafi ya da mazeret sınavı hakkı verilmeyecektir.

Eğitim Haberleri