AÖF sınav yerleri belli oldu mu 2019? AÖF sınav yerleri sorgulama ekranı 2019

AÖF sınav yerleri belli oldu mu? Açıklandı mı? soruları merak la araştırılrıken beklenen sonuçlar geldi. Peki AÖF sınav yerleri sorgulama ekranına nasıl girilir 2019-2020? Sınav yerleri giriş belgesi nereden ve nasıl öğrenilir? Tüm merak edilenler haberimizde...

AÖF sınav yerleri belli oldu mu? Açıklandı mı? AÖF sınav yerleri sorgulama nasıl yapılır 2019-2020? AÖF sınav yerleri sorgulama ekranına nasıl girilir 2019-2020? Sınav yerleri giriş belgesi nereden ve nasıl öğrenilir? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaktadır. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm detaylar...

AÖF SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

2019-2020 AÖF güz dönemi vize sınavına sayılı günler kaldı. Öğrencilerin merakla beklediği sınav giriş yerleri bugün erişime açıldı. Öğrenciler, https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra "Sınav İşlemleri" sekmesi içerisinde yer alan "Sınav Giriş Belgesi" butonuna tıklayarak sınav giriş belgesine ulaşabilecek.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Güz Dönemi Ara Sınavı: 14-15 Aralık 2019
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 18-19 Ocak 2020
Bahar Dönemi Ara Sınavı: 18-19 Nisan 2020
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 13-14 Haziran 2020
Yaz Okulu Sınavı: 22-23 Ağustos 2020

AÖF SINAVINA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

*Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

*Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

*Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı,

*Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,

*Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı,

*T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi,Süresi geçerli pasaport,

*Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart,

*Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi,

*Yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge kullanılabilir.

AÖF'DE SINIF GEÇME NASIL OLUR?

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,

İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,

Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

AÖF SINAV DEĞERLENDİRME NASIL OLUR?

 Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi; "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu Yönetmelik'in verdiği yetkiye istinaden hazırlanan
“Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır.

Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık tür kullanılabilmektedir.

Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı düzenlenir. Sınavlar; gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulur ve bu notun, başarı notuna katkısı \%100'dür.

Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.

Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.

AÖF'DE GEÇME NOTU KAÇTIR?

Kredili geçme sisteminde alacağınız notlara göre harf karşılıkları aşağıdaki gibidir:

84 – 100--AA--4,00 (GEÇTİ)
77 – 83-- AB--3,70 (GEÇTİ)
71 – 76-- BA--3,30 (GEÇTİ)
66 – 70-- BB--3,00 (GEÇTİ)
61 – 65-- BC--2,70 (GEÇTİ)
56 – 60-- CB--2,30 (GEÇTİ)
50 – 55-- CC--2,00 (GEÇTİ)
46 – 49-- CD--1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45-- DC--1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39-- DD--1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32----FF--0,00 (KALDI)

AÖF 2020 SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı aktif öğrencilerin 2019-2020 öğretim yılı güz dönemi Dönem Sonu Sınavları, 18 Ocak 2020 Cumartesi ve 19 Ocak 2020 Pazar günlerinde yapılacaktır.

Eğitim Haberleri