Arçelik, Beko, Grundig Kanal Ekleme Ayarı, Frekans ekleme, manuel ayar nasıl yapılır? tüm soruların cevabı görsel, yazılı ve video anlatımlı olarak haberimizde bulabilirsiniz. Şayet haberimizde bulunan bilgiler ile kanal ayarlama işlemini gerçekleştiremezseniz Arçelik, Destek hattı ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
ARÇELİK SMART TV İÇİN BU KONULARDA DESTEK ALABİLİRSİNİZ:
Kanal Ayarlama - Kanalları belleğe alma - Kanal Menüsünü Kullanma - Programları Kilitleme - Diğer Özellikler Temel Özellikler- Önceden Ayar Resim Modunun Değiştirilmesi - Resim ayarlarının yapılması - Resim Seçeneklerinin Değiştirilmesi - Önceden Ayar Ses Modunun Değiştirilmesi - Ses Ayarlarının Yapılması - Ses Modunun Seçilmesi - Tercih Özellikleri - Başlangıç kurulumu çalıştırma - Saati Ayarlama - Uyku Zamanlayıcısının Kullanılması - Açma/Kapama Zamanlaycısını Ayarlama - Ekonomik Çözümler - Diğer Özellikler - Gelişmiş Özellikler - Kaynak Listesini Kullanma - Bir USB Aygıtını Bağlama - Medya İçerikleri Kullanma - Müziği / Fotoğrafları / Videoları Oynatma - Diğer Bilgiler - e-Manuel'i Görüntüleme - Otomatik Test'i Kullanma - Yazılımı Güncelleme - Modu Kullan'ı Değiştirme - Samsung'a Başvurun'u Görüntüleme - Spor Modunu Kullanma - Uydu Sistemi'ni Kullanma - Kablolu Ağı Kullanma
ARÇELİK LCD SMART TV FREKANS AYARLAMA NASIL YAPILIR?
*TV kumandasından MENU tuşuna basın.
*Yukarı ok tuşuna bir defa basarak KAYNAK AYARI menüsüne gelin ve OK tuşuna basın.
*Aşağı ok tuşuna bir defa basarak Dijital Manuel Arama seçeneğine gelip OK tuşuna basın.
*Eğer pin isterse önceden belirlediğiniz 4 haneli pin girin.
*Açılan frekans arama ekranında Transponder satırına 11999, Sembol Oranı satırına 11666 sayılarını girin.
*Polarizasyon satırında kumanda üzerinde ki sol ve sağ ok tuşları yadımı ile V (Dikey) değerini seçin. Diğer seçeneklere karışmanız gerekmemektedir.
*Ekran altında ki Kalite ve Sinyal Gücü çubuklarının ikisi de yeşil renkle dolması gerekmektedir. Ardından TV kumandanızda yer alan ve içinde tek nokta bulunan kırmızı tuşa basın.
*Bir kaç saniye içerisinde ekranın sağ tarafında bir liste içerisinde A2 TV HD yayını bulunacak ve kanal listenize eklenecektir. Kumanda üzerindeki EXIT yardımıyla menüden tamamen çıkın.
ARÇELİK, BEKO, GRUNDİG KNAL EKLEME AYARI RESİMLİ ANLATIM
İlk olarak televizyonumuzun kumandasından menü tuşuna basıyoruz.
1- Gelen ekranda KAYNAK AYARI bulunacaktır. Bu bölüme tıklayıp işlemlerimize devam ediyoruz.
2- Açılan ekranda “Kaynak Ayarı” başlığı altında menüler olacaktır. Otomatik Kanal Arama bölümüne gelip kumandamızdan Ok basıyoruz.
3- Sonrasında gelen ekranda,
Operatör Seçimi: Turksat Hızlı
Uydu Seçin: TURKSAT 42.0 E
Tarama Modu: Ücretsiz
Servis Tipi: Radyo + TV
Ağ Arama: Açık olarak ayarladıktan sonra, alt kısımda yer alan Turksat Hızlı Frekansları kısmına gelip frekansları girebilmemiz için Ok tuşuna tıklıyoruz.
4 - Turksat Hızlı Frekansları başlığı altında Frekans değerleri gelecektir. 11844 MHz V seçeneğini işaretleyerek kumandamızın Ok tuşuna basıp işlemlerimize devam ediyoruz.
5 - Daha sonra, Arama Başlat kısmına gelerek kumandanızın Ok tuşuna basıyoruz.
6 - “Lütfen Kanal Listesi Tercihinizi Seçiniz” başlıklı pencerede HD seçip işlemlerimizin devamı adına Ok tuşuna basıyoruz.
7- Yaptığımız işlemler sonrasında kanalların geldiğini göreceksiniz.
Arçelik televizyonunuzdaki sinyal yok sorununu bu şekilde gidermiş olduk. iyi seyirler dileriz.
ARÇELİK TÜRKSAT UYDU FREKANS KANAL AYARLAMA VİDEOLU ANLATIM
AKILLI TV NEDİR?
Smart TV; LCD, LED ve Plazma gibi farklı bir televizyon teknolojisi değil. Bu televizyonların sahip olduğu işletim sistemi sayesinde ekstra özelliklerin kullanılabilmesine olanak sağlayan sistemdir. Kısaca Smart TV, Televizyon üzerinden internete bağlanmaya ve özel geliştirilmiş uygulamaların çalıştırılmasına olanak sağlayan işletim sistemine sahip televizyonlara verilen genel isimdir.
"Smart TV standart bir televizyona eklenen multimedya özelliğidir." diyebiliriz.
LG SMART TV İLE YAPILABİLECEKLER NELERDİR?
Smart TV özelliğine sahip bir televizyon ile; internete bağlanabilir, sosyal medya (youtube, facebook,twitter vb.) uygulamalarını kullanabilir, Smart TV için hazırlanan oyunları ve pek çok uygulamayı çalıştırabilirsiniz.
Patent hakkı 1994 yılında alınan Smart TV, son bir kaç yıldır televizyonlara entegre edilerek son kullanıcıya ulaşmaya başlayan bir sistem. Televizyon üreticileri Smart TV özelliklerine her gün bir yenisini ekleyerek rakipleriyle olan kıyasıya yarışı sürdürmeye devam ediyor. Elbette bu yeni özellikler en çok kullanıcıların işine yarıyor.
Bu özelliklerin arasında; cep telefonu, tablet ve PC'den USB/DLNA ile görüntü aktarımı PVR/DVR özelliği ile herhangi bir televizyon yayınının ayrı bir cihaza ihtiyaç olmadan video olarak kaydedilmesi kamera veya ses komutlarıyla televizyonun kontrol edilmesi görüntülü konferans sistemi televizyon üzerinden internete bağlanabilme Smart TV için özel hazırlanmış olan uygulamaları kullanabilme sosyal medya uygulamalarını kullanabilme gibi özellikler bulunuyor.
Bu kadar avantajının yanı sıra Smart TV'lerin de negatif yönleri de karşımıza çıkabiliyor
Smart TV'lerin eksileri standart gelen kablosuz bir klavyeye sahip olmamaları en büyük eksiklerden biri.
Birçok Smart TV içerisinde web tarayıcı bulunmuyor.
Dahili veri depolama imkanının bulunmayışı hazırlanmış olan uygulamaların TV markalarına göre farklılık göstermesi.