Aslında bir meze olan arnavut ciğeri, ciğerin küçük parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonra kızartılmasıyla hazırlanan bir mezedir. Peki Arnavut ciğeri nedir? Arnavut ciğeri nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları..
ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELERİ:
600 gram dana ciğeri
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR? ARNAVUT CİĞERİ YAPIMI
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın. Arnavut ciğerini un ve karbonatla harmanlayın. Tavada yağı kızdırın. Kızgın yağın içine ciğerleri ekleyin. Ara ara karıştırarak, 2 dakika kızartın. Kızarttığınız ciğerleri bir peçetenin üzerine yayıp fazla yağını süzdürün. Kimyon, kırmızı toz biber, isteğe bağlı olarak pul biber, tuz ve bir miktar karabiberle tatlandırın. Servis tabağına taze otları yerleştirin üzerine hazırladığınız ciğerleri ekleyin.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın. Arnavut ciğerini un ve karbonatla harmanlayın. Tavada yağı kızdırın. Kızgın yağın içine ciğerleri ekleyin. Ara ara karıştırarak, 2 dakika kızartın. Kızarttığınız ciğerleri bir peçetenin üzerine yayıp fazla yağını süzdürün. Kimyon, kırmızı toz biber, isteğe bağlı olarak pul biber, tuz ve bir miktar karabiberle tatlandırın. Servis tabağına taze otları yerleştirin üzerine hazırladığınız ciğerleri ekleyin.