Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Arpacık soğanlı tavuk yahni '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Arpacık soğanlı tavuk yahni ise merak konusu oldu. Arpacık soğanlı tavuk yahni nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Arpacık soğanlı tavuk yahni İşte tarifi...
MALZEMELER
200 gram arpacık soğan
500 gram jülyen doğranmış tavuk göğsü
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1’er adet sarı ve kırmızı biber
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam
Kekik, pulbiber
YAPILIŞI
Ayıklanmış arpacık soğanları suda 5 dakika haşlayın. Kevgirle sudan alın ve vog tavaya koyun. Zeytinyağı ilave edip soğanları 2-3 dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Tavuğu, sarmısağı, soya sosunu, susamı, kekik ve pulbiberi kattıktan sonra tavuk kızarana kadar kavurmaya devam edin.Sıcak olarak servis yapın.
esleğenli patates püresi nasıl yapılır?
Fesleğenli patates püresi yapmak son derece kolay. Aşağıdaki tarife göre siz de fesleğenli püre yapabilir ve yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.