Asgari ücrette ilk kez rakam tahmini yapıldı! Öne çıkan rakam 23-25 bin TL

2025 yılında uygulanması beklenen yeni asgari ücretin etkisi üzerine araştırmalar yapılırken, en düşük emekli maaşı da araştırılıyor. Asgari ücrete en az geçmiş dönem enflasyonu oranında artış yapılacağı yönündeki spekülasyonlara rağmen, beklenen enflasyon oranında zam yapılacağı söyleniyor. AK Parti kulislerinde de genellikle 23 ila 25 bin liralık bir rakam tartışılıyor.

Emeklilik sisteminde önemli değişiklikler bekleniyor, ancak 2025'ten önce gerçekleşmesi zor görünüyor. Kök maaşı sorununu bir an önce çözmek için çalışan hükümet, emeklilikle ilgili önemli değişiklikleri 2025 yılı bütçesini gördükten sonra uygulamayı planlıyor.

AK Parti, Ocak ayı için en düşük emekli maaşının ne kadar olacağıyla ilgili etki analizlerini çıkarırken, aynı zamanda en düşük maaşın ne kadar olacağıyla ilgili bir araştırma başlatıyor. Bunun bütçeye etkisi, Ocak ayından itibaren en düşük emekli maaşı 14 bin ila 16 bin TL arasında olacağı varsayımıyla hesaplanıyor. Bu analizler yapılırken enflasyon oranını da dikkate almanın gerekli olduğu altı çizildi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret Komisyonu, Aralık ayında toplanacak. 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda kulislerde 23 ila 25 bin arasında bir rakam tartışılmaya başlandı.

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmadığından, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam beklentileri yüksek. Bu, farklı rakamların bütçeye getirisini hesaplamak için kullanılır. Etki analizlerinin Aralık ayından önce açıklanması bekleniyor.

AK Parti kaynakları, Meclis'in yoğun gündemi nedeniyle yılbaşına kadar yeni ekonomi düzenlemeleri içeren bir torba teklifin gündemlerinde olmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun

Ekonomi Haberleri