Asma Yaprağında Ateş Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Asma Yaprağında Ateş Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Asma Yaprağında Ateş Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Asma Yaprağında Ateş Balığı nasıl hazırlanır, Asma Yaprağında Ateş Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Asma Yaprağında Ateş Balığı için Malzemeler:

1 kg ateş balığı 20 adet asma yaprağı 1,5 fincan zeytinyağı 1 adet limon maydanoz tuz

Asma Yaprağında Ateş Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Elle ovalayarak balıkların pullarını çıkarın, içlerini temizleyip yıkayın. Tuz serpin 1saat bekletin. Zamanı dolunca ızgara üzerine zeytinyağına buladığınız asma yapraklarını dizin; onların da üzerlerine balıkları dizin. Kalan asma yaprakları ile balıkların üzerlerini kapatın. Harlı olmayan kömür ateşi üzerinde ızgarayı ters yüz ederek 5’er dakikadan 10dk pişirin. Balıkları örselemeden yapraklardan sıyırın, servis tabağına yerleştirin. Kalan zeytinyağını limon ve 1tutam ince kıyılmış maydanoz ile çırpın; bu sos ile servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri