Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ATA-AÖF ön kayıtları devam ediyor. 11 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ön kayıtlar 29 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. ATA AÖF resmi sitesinde sınavsız ikinci üniversite hakkı kazanmış adayların şartları, ön kayıt aşamaları ile ilgili bilgilendirici taslak yayınladı
ATA AÖF sınavsız ikinci üniversite kaydı nasıl olur? ATA AÖF kayıt şartları nelerdir? ATA AÖF kayıt tarihleri ve ücreti hakkında en güncel bilgiler haberimizde. ATA AÖF internetten ön kayıt nasıl yaptırılır? İşte aradığınız tüm soruların cevapları.
ATA AÖF resmi sitesinde konuyla ilgili yer alan bilgiler şu şekildedir:
“Lütfen İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT ŞEMASI adımlarını dikkatlice takip ederek kayıt işleminizi gerçekleştiriniz. Bu esnada web sayfamızda bulunan İkinci Üniversite Kayıt Sayfası ile ilgili problem yaşamanız durumunda mesai saatleri içerisinde Çağrı Merkezimizi (444 92 82) arayarak 4’ü tuşlayınız ve Öğrenci Bilgilendirme Merkezine bilgi veriniz. Ayrıca bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz. Siz değerli öğrenci adaylarımıza kayıt işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler, Fakültemiz web sayfasından ve SMS yoluyla yapılacaktır.”
Kesin kayıtlar ne zaman?
“21.08.2017 – 06.10.2017 Tarihleri arasında T.C. Kimlik numaranız ile Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla dönemlik materyal ücretini yatırınız. Kaydınız Fakültemiz tarafından hemen yapılacaktır.”
ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE 2. ÜNİVERSİTE
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere İnternet başvurularını aşağıdaki linke tıklayıp yapabilirler
2017-2018 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri
İnternet Başvuru Tarihi 5 - 18 Eylül 2017
İnternet Başvuru Adresi http://aof.anadolu.edu.tr
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 5 - 18 Eylül 2017
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 18 Eylül 2017
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
KİMLER 2. ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRABİLİR
YÖK'ün 2012 yılında aldığı bir kararla Türkiye'de Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi bünyesinde öğrenim imkanı veren bölümlerde kontenjan sınırlamasına bakılmaksızın ön lisans ve lisans programlarına, gerekli şartları taşıyanlar kayıt yaptırabilir.
Son düzenlemeye göre ilk kez 2012-2013 öğretim yılının güz döneminde adı geçen üniversitelerde herhangi bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olanlar, örgün veya açık lisans/ön lisans programlarına halen kayıtlı öğrenciler, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak şartıyla kayıt yaptırma hakkına kavuşmuş oldular.
Öğrenci, herhangi bir üniversitede örgün ya da açık öğretim bölümlerinden birinde okuyorsa veya mezun olmuşsa adı geçen üniversitelerin açık öğretim sistemlerindeki bölümlerden birine kontenjan sınırlamasına bakılmaksızın sınavsız olarak yerleşme hakkına sahiptir. Ancak başvuracağı üniversitenin açık öğretim bölümlerinden herhangi birinde halen öğrenim görüyorsa aynı üniversiteye sınavsız ikinci üniversite kapsamında müracaat edemez. Ama başka bir üniversitenin açık öğretim programına kayıt yaptırabilir.
Bu kapsamda öğrenim imkanı sunan üç üniversite her yıl eylül-ekim aylarında öğrenci kabulü yapar. Kayıtlar Anadolu Üniversitesi için AÖF bürolarından, diğer üniversiteler için ise internet adresleri üzerinden yapılır.
SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Halen kayıtlı veya mezun durumda olan açık öğretim fakültesi öğrencileri
Herhangi bir örgün öğretim programında halen kayıtlı veya mezun durumda olanlar
Açık öğretim fakültesi mezunları
YÖK tarafından yapılan sınav sonucunda Türkiye'deki üniversitelerde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler
Uyruğundan biri TC vatandaşı olup, yurt dışı üniversitelerden mezun olan YÖK'ten denklik belgesi alanlar
ÖSYM kılavuzunda yer alan KKTC üniversitelerinde okuyan öğrenciler
SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE KİMLER BAŞVURAMAZ?
Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar
Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayanlar (kaydı silinenler)
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim bölümlerinde okuyanlar, Atatürk Üniversitesi açık öğretim bölümlerine ikinci üniversite kapsamında kayıt olamazlar.
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim bölümlerinde okuyanlar, Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümlerine ikinci üniversite kapsamında kayıt olamazlar.
İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim bölümlerinde okuyanlar, İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerine ikinci üniversite kapsamında kayıt olamazlar.
Devletin aldığı kararla üniversite öğrenim harçları kaldırıldığından bu üniversitelerde de sadece eğitim gideri, kitap ve sınav ücretleri alınır.
İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırmak için hangi şartlara sahip olmam gerekmektedir?
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.
Örgün bir yükseköğretim bölümünde kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türüyle kayıt yaptırmak istiyorum, örgün öğrenim gördüğüm fakültede bu öğretim yılında kayıt yenileme işlemi yapmadım. Kayıtlar esnasında yükseköğretim programında kayıtlı olduğumu ancak kayıt yenilemediğimi gösteren bir belge kabul edilir mi? Ya da kayıt yenileme yapmam gerekli mi?
Herhangi bir yükseköğretim programında kayıtlı olduğunuz ancak ilgili öğretim yılında kayıt yeniletmediğinizi belirten öğrenci durum belgesiyle kayıt yaptırabilirsiniz. Aktif öğrenci olmanız gerekmiyor.
Şuan örgün bir yükseköğretim programında kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türüyle fakültenize kayıt yaptıracağım. Örgün fakülteden kaydım silindiğinde fakültenizden de kaydım silinir mi? Bu durum fakültenizdeki kaydım için bir sorun teşkil eder mi?
Fakültemize kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra kayıtlı olduğunuz yükseköğretim programından kaydınızı sildirmenizde fakültemizce bir sakınca bulunmamaktadır.
Fakültenize İkinci Üniversite kayıt türüyle kayıt yaptırmak istiyorum. Kayıtlar esnasında askerlik durum belgesi getirmem gerekli mi?
İkinci Üniversite kayıt türünde öğrencilerimizden askerlik durum belgesi istenmeyecektir.
Türk vatandaşıyım şuan yurt dışında yükseköğretimde kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türüyle fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Yurt dışındaki yükseköğretiminizden mezun olduktan sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ndan (YÖK) alacağınız denklik belgesiyle fakültemize kayıt yaptırabilirsiniz.
Örgün yükseköğretimde kayıtlıyım, aynı zamanda fakültenize de İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırdım. Örgün fakültemden kaydımı sildirdiğimde askerlik işlemlerim nasıl ve nereden yürütülecek?
Örgün yükseköğretim yapan fakültenizden alacağınız kayıt silme yazısı ve askerlik şubenizden alacağınız askerlik tecil durumunuzu gösteren bir belge ile AÖF bürolarına başvurmanız gerekmektedir. Daha sonraki askerlik işlemlerinizi fakültemiz yürütecektir.
Şuan Kıbrıs Amerikan Üniversitesinde öğrenciyim. İkinci Üniversite kapsamında fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
ÖSYM nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC deki üniversitelerde okuyan öğrenciler Türkçe yazılmış öğrenci belgesiyle İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültemize kayıt yaptırabilirler.
Meslek Yüksekokulu mezunuyum. İkinci Üniversite kapsamında 4 yıllık lisans bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.
Meslek Yüksekokulu mezunuyum. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırmam halinde askerlik işlemlerinden yararlanabiliyor muyum?
Meslek Yüksekokulu mezunları fakültemiz lisans bölümüne kayıt yaptırmaları halinde bir üst öğrenim sayıldığı için askerlik işlemlerinden yararlanabilmektedirler.
Açıköğretim Fakültesi mezunuyum. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilir miyim?
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.
Fakültenize İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırdığımda örgün fakülteden aldığım derslerden muaf olabilecek miyim?
Açıköğretim İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince öğrenciler, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, yükseköğretim kurumlarından daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders transferi veya kredi saydırma talebinde bulunamazlar.
Anadolu Üniversitesi dışında başka bir üniversitede uzaktan eğitim sistemiyle öğrenim görmekteyim. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.
Yabancı uyrukluyum, yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirildim. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı sonucunda bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrenci olduğunuz için fakültemize de İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilirsiniz.
İkinci Üniversite kayıt türüyle kaydımı yaptırdığım bölümden/programdan kaydımı sildirdim. Ama şuan tekrar aynı bölüme kayıt yaptırmak istiyorum. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırma hakkımı yitirdim mi?
Herhangi bir örgün yükseköğretimde kayıtlı ya da yükseköğretim programından mezun durumdaysanız; İkinci Üniversite kayıt türü ile daha önce kaydınızı sildirdiğiniz bölüme kayıt yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nde halen kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türü ile başka bir bölüme/programa daha kayıt yaptırmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekmektedir.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin herhangi bir lisans bölümünde veya önlisans programına halen kayıtlı olan öğrencilerin İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİNİN BİRİNCİ SINIFINA KAYIT YAPTIRILABİLECEK ÖNLİSANS PROGRAMLARI/LİSANS BÖLÜMLERİ
Açıköğretim Fakültesi (Önlisans)
Adalet
Bankacılık ve Sigortacılık
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Dış Ticaret
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı*
Emlak ve Emlak Yönetimi
Ev İdaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İlahiyat
İnsan Kaynakları Yönetimi
İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık*
Lojistik
Marka İletişimi
Medya ve İletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Özel Güvenlik ve Koruma***
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sosyal Bilimler
Sosyal Hizmetler*
Spor Yönetimi
Tarım
Turizm ve Otel İşletmeciliği*
Turizm ve Seyahat Hizmetleri*
Yerel Yönetimler
Açıköğretim Fakültesi (Lisans)
Felsefe
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
İşletme Fakültesi (Lisans)
İşletme
Konaklama İşletmeciliği**
İktisat Fakültesi (Lisans)
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
İktisat
Kamu Yönetimi
Maliye
Uluslararası İlişkiler