ATA AÖF Kayıt Yenileme Tarihleri | ATA AÖF Harç Ücretleri

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin Kayıt Yenileme Tarihleri Ne zaman. ATA AÖF Harç ücretleri ne kadar. Hangi bankaya yatırılacak.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) ders kayıtları başladı. Açıköğretim Fakültesi tarafından internet adresinden yayınlanan duyuruda ara sınıflar için ders kayıtlarının başladığı ifade edildi. Ders kayıtlarının yanı sıra 3 ders sınavı için ders kaydı ve ders muafiyeti başvuruları da başladı. ATA AÖF ders kaydı hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Yayınlanan duyuruda, bu yıl ilk kez ATA AÖF’e kayıt yaptıran öğrencilerin ders kaydı yapmalarına gerek olmadığı belirtildi.

Bu öğrencilerin güz ve bahar dönemi ders kayıtları, materyal ücretini ödedikten sonra otomatik olarak yapılacak. Ara sınıf öğrencilerinden, daha önce herhangi bir dersten başarısız olan (FF alan) öğrencilerin bu derslerden kayıtları da otomatik olarak yapılacak. Diğer dersleri öğrenciler kendileri seçecek. Materyal ücretini yatırdığı halde ders kaydı yapmayan öğrencilerin ders kaydı ise 30 krediye kadar ATA AÖF tarafından yapılacak.

ATA AÖF ders kaydı nasıl yapılır?

Ara sınıf öğrencileri, öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yapacak. OBS’ye T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, sırasıyla “öğrenim” ve “ders alma” bağlantıları tıklanacak. Açılan sayfada sınav merkezi tercihi yapıldıktan sonra ders seçimine geçilecek. Daha önceki dönemlerden kalan dersleri sistem otomatik olarak eklerken, diğer dersleri öğrenci seçecek ve onaya gönderecek.

ATA AÖF DERS VE İKİNCİ DÖNEM KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

ATA AÖF DERS KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

ATA AÖF 2017-2018 2. dönem ders kayıtları 29 Ocak 2018 tarihinde başladı. Milyonlarca öğrenci ATA AÖF ders kayıtlarını yapacaklar. Ders kayıt işlemleri 4 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

Mazeretli ders kayıtları ise 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim-öğretim dersleri ise 5 Şubat - 11 Mayıs tarihleri arsında işlenecek.

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Ders kayıtlarını gerçekleştirecek olan milyonlarca öğrenci, 2. dönem vize ve final sınavlarının tarihini araştırıyor. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin yayımladığı akademik takvimde yer alan bilgiye göre, vize sınavları 24-25 Mart 2018 tarihinde yapılacak. Yarıyıl sonu final sınavı ise 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bütümleme sınavlarının tarihi 9-10 Haziran olarak açıklanırken, mezuniyet üç ders sınavının tarihi ise 29 Temmuz 2018 olarak duyuruldu.

ATA AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 20-21 Ocak'ta yapılan güz dömemi yarıyıl sonu sınav sonuçları 28 Ocak'ta açıklandı. Sınav sonuçları obs.atauni.edu.tr internet adresinden adayların erişimine sunuldu. Öğrencilerin sınav sonuçlarını görüntüleyebilmeleri için obs.atauni.edu.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor.
 
ATA AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN (20-21 OCAK)

Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrencileri Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını 3 gün içinde ATA AÖF'e gönderebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacak.
 
ATA AÖF KAYIT YENİLEME
 
Kayıt yenileme işlemleri 3 farklı aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki ders ekleme ve silme işlemidir. İkinci aşama bahar dönemi kayıt yenileme ücretinin bankaya yatırılmasıdır. Üçüncü ve son aşama ise kaydınızın yenilendiğinin kontrolünün sağlanmasıdır. Bahar dönemi ders kayıtları için ilk olarak https://obs.atauni.edu.tr/ internet sitesine girilmelidir. Ardından öğrenci bilgi sistemine kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır. Açılan ekranda sol tarafta yer alan menüden ‘’ Ders Alma’’ sekmesine tıklanır.

Sonrasında okuduğunuz bölümü seçiniz. ATA AÖF 1. Sınıf öğrencileri için ders seçim işlemleri fakülte tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir. 2. 3. ve 4. Sınıf öğrenciler ise ders kayıt işlemlerini kendileri sistem üzerinden yapacaklardır. Ders seçimi ekranında programa ait olan dersler listelenecektir. Buradan bahar döneminde alınacak olan dersler seçilir. Bir dönem içinde en fazla 10 ders seçimi yapılabilecek olup toplamda alınabilecek olan ders kredi sayısı 30 olarak belirlenmiştir. Alttan kalan dersler öğrencinin sistemine otomatik olarak eklenir. Öğrenci de kalan kredi miktarında ders seçimi yapabilir. Sonrasında ders seçimi danışman tarafından onaylanır.

MAZERET SINAVI

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK

ATA AÖF öğrencileri 2017-2018 öğretim yılı katkı payı ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekler. Sağlık alanında lisans tamamlama programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden katkı payı alınacağı belirtildi.Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF lisans harç ücretleri Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyoloji için 290 lira olarak açıklanırken, Sosyal Hizmet bölümü ücreti 900 lira oldu. ATA AÖF önlisans bölümlerinin harç ücretleri 290 lira, Yabancı Uyruklu öğrenciler dönemlik ücretleri de 600 lira olarak ödenecek.ATA AÖF sağlık alanında lisans tamamlama Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sağlık Yönetimi bölümleri için 714,5 lira, Sosyal Hizmet bölümü için de 914,5 lira katkı payı ödenecek.

Önlisans Bölümleri İçin;
Acil Durum ve Afet Yönetimi 290 TL Dönemlik
Adalet 290 TL Dönemlik
Bankacılık ve Sigortacılık 290 TL Dönemlik
Bilgi Yönetimi 290 TL Dönemlik
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 290 TL Dönemlik
Çağrı Merkezi Hizmetleri 290 TL Dönemlik
Çocuk Gelişimi 290 TL Dönemlik
Dış Ticaret 290 TL Dönemlik
Emlak ve Emlak Yönetimi 290 TL Dönemlik
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlik
İlahiyat 290 TL Dönemlik
İş Sağlığı ve Güvenliği 290 TL Dönemlik
İşletme Yönetimi 290 TL Dönemlik
Lojistik 290 TL Dönemlik
Özel Güvenlik ve Koruma 290 TL Dönemlik
Reklamcılık 290 TL Dönemlik
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Sosyal Hizmet 290 TL Dönemlik
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 290 TL Dönemlik
Turizm ve Otel İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Turizm ve Seyahat Hizmetleri 290 TL Dönemlik
Yerel Yönetimler 290 TL Dönemlik

Lisans Bölümleri İçin;
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlik
İşletme 290 TL Dönemlik
Sosyoloji 290 TL Dönemlik
Sosyal Hizmet 900 TL Dönemlik

Üniversiteye harç ücretleri ile ilgili en sık sorulan soruların cevaplarını aşağıdan görebilirsiniz.

Yapılacak ödemeler nelerdir?

Öğrencilerimizin yerleştirildikleri programa kayıt yaptırabilmeleri için ödemeleri gereken ücret Açıköğretim Materyal Ücreti’dir. Bu ücret programların özelliklerine bağlı olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

Ödemeler ne zaman yapılacaktır?

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim Materyal Ücreti ile ilgili ödemeleri Güz ve Bahar Yarıyılı başlarında yapacaklardır.

Ödemeler taksitler halinde yapılabilecek midir?

Ödemeler Güz ve Bahar Yarıyılı başlarında yapılacaktır. Bunun dışında herhangi bir taksitlendirme olmayacaktır.

Ödemeler hangi bankaya ve hangi hesaplara yapılacaktır?

Ek yerleştirme için Ödemeler, T.C. Kimlik numarası belirtilerek, herhangi bir Vakıfbank şubesine yapılmalıdır.

Ödemeler için hesap numarası var mı?

Bankaya herhangi bir hesap numarası belirtmenize gerek yoktur. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenim ücretlerinin ödeneceği ifade edilerek T.C. Kimlik numarası belirtildiğinde ödenmesi gereken miktar banka tarafından size bildirilecektir.

Ödemeler yalnızca Vakıflar bankasının şubelerine mi yapılabilecektir?

Ödemeler Vakıflar Bankası Şubeleri aracılığı ile yapılabileceği gibi Vakıflar Bankası ATM’lerinden, İnternet Bankacılığı ile havale yapılarak veya Vakıfbank Telefon Bankacılığı ile de yapılabilecektir.Bulunduğum yerleşim biriminde Vakıflar Bankası yok.

Ödemelerimi nasıl yapabilirim?

Vakıflar bankası internet bankacılığı aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir bankadan hesaba havale gibi bir uygulama söz konusu olmayacaktır.

Ödemelerimi bankalar arasında havale yolu ile yapabilir miyim?

Havale yolu ile ödeme uygulaması yapılmamaktadır. Bulundukları yerde Vakıflar Bankası şubesi bulunmayan öğrencilerimiz Vakıflar Bankasından internet bankacılığı için kullanıcı adı ve şifresi alarak ödemelerini yapabileceklerdir.

Ödemeleri zamanında yapmazsam ne olur?

Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama Programı öğrencileri ödemelerini ilgili ay içerisinde yapamazlar ise ödemeler için yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri uygulanarak gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir. Bu öğrenciler bir önceki döneme ait borçlarını yatırmadan ders kayıt işlemi yaptıramazlar.

Eğitim Haberleri