ATA AÖF sınavına girenler merakla internette sonuçları araştırmaya başladı. Peki ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF final sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır? Tüm merak edilenler haberimizde...
ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2020?
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından final sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
Geçen sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanmıştı. Buna göre ATA AÖF sınav sonuçlarının en geç 17 Ocak günü yayımlanacağını öngörmemiz mümkün.
ATA AÖF OBS İÇİN TIKLAYINIZ
ATA AÖF SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?
ATA AÖF final sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.
Atatürk Üniversitesi’nce (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav soruları ve cevapları erişime açılması ile birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/' adresi üzerinden öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallerine Öğrenim Yönetim Sisteminden (LMS) ulaşabilirsiniz. LMS'ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaşabilirsiniz.
ATA AÖF VİZE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?
Bütünleme Sınavları: 01- 02 Şubat 2020
Bahar dönemi vize sınavı 28-29 Mart, final sınavı 16-17 Mayıs, bütünleme sınavı ise 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak.
ATA AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?
2019-2020 ATA AÖF final sınavı 28-29 Aralık'ta gerçekleştirildi.
Bütünleme sınavı ise 01-02 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.
Bahar dönemi vize sınavı 28-29 Mart, final sınavı 16-17 Mayıs, bütünleme sınavı ise 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak.
ATA AÖF'TE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.
Adı geçen düzenlemede:
"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.
ATA AÖF SINAV SÜRESİ NE KADAR?
ATA AÖF'te Tüm dersler için sınav süresi 30 dakikadır. Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70'tir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir..
ATA AÖF SINAVI NERELERDE YAPILDI?
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınavını, 81 ilin tamamında bulunan 94 sınav merkezinde yaptı.
28-29 Aralık 2019 tarihlerinde üç oturumda yapılan Güz Yarıyılı Final Sınavına, 7 lisans, 4 lisans tamamlama ve 28 önlisans programında eğitim hizmeti alan 193 bin 130 öğrenci katıldı. Sınav kapsamında 1501 engelli öğrenciden 630 tanesine farklı oturumlarda özel salonlar ve 3371 yardımcı okuyucu-işaretleyici tahsis edildi.
Öğrencilerin tercihleri bağlamında tespit edilen bölgelere göre düzenlenen sınav merkezlerinde üç oturumda 1643 binada, 104 Sınav Merkez Yöneticisi, 1643 Bina Sınav Sorumlusu, 777 Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, 1643 Bina Yöneticisi, 19 bin 557 Salon Başkanı, 22 bin 259 Gözetmen ve 4107 Yedek Gözetmen sınav merkezlerinde bulunduruldu. Bu sayılara sınav evrak sevk işlemlerinde görev alan kişiler ve güvenlik görevlileri dahil edildiğinde yaklaşık 60 bine yakın kişi sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için görev aldı.
ATA AÖF'E KMLER BAŞVURABİLİR?
İkinci Üniversiteye herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun/öğrenci olan ya da yükseköğrenimine bu yıl bir başka bölüm/programda başlayacak olan kişiler başvuru yapabilmektedir. Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarına sınavsız ikinci üniversite fırsatıyla kayıt yaptırabilirken herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarını tercih edebilirler.
Not: Herhangi bir yükseköğretim kurumunda pasif öğrenci (kayıtlı ancak ders kaydı yaptırmamış) durumunda bulunanlar da ikinci üniversite fırsatından yararlanabilir.