Ay Çöreği nasıl yapılır? tarifi, hazırlanışı, malzemeleri

Ay Çöreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ay Çöreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Ay Çöreği nasıl hazırlanır, Ay Çöreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Ay Çöreği için Malzemeler:

1 paket margarin 1fincan şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu alabildiğine un pudra şekeri İçi: 4 adet elma 1 kaşık şeker 1tatlı kaşığı tarçın 4 kaşık kuru üzüm


Ay Çöreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Bu hamuru 20dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve robotta parçalayın. İçine şeker, tarçın ve üzümü karıştırın orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Harç soğuyunca bezeleri elinizle yuvarlayıp açın içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı tepsiye sıralayıp 170derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirmeden servis tabağına alıp pudra şekeri serpin. Soğuduğu vakit servis edin.

ay çöreği 2. tarifi


ay çöreği için Malzemeler:

MALZEMELER 3 su bardağı un 100 gr. margarin 3  kaşık pudra şekeri 1 kahve fincanı süt 2  adet yumurta 1  adet limonun rendesi 1 tatlı kaşığı yaş maya İç malzeme; 2 yemek kaşığı tozşeker 4 yemek kaşığı süt 1 kahve kaşığı tarçın 1 kahve kaşığı yenibahar 1 yemek kaşığı sarı İzmir üzümü 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi 1 su bardağı ceviz içi

ay çöreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:

HAZIRLANIŞI Tozşeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın. Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın. Şeker ilave edip 15 dakika bekletin. Yumurta ve limon rendesi ile birlikte yumuşak bir hamur tutun. Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin. Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın. Her birine elinizle bastırarak 10 cm. çapında açıp hazırladığınız içten koyun. Sarıp ay şekli verin. Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün. 170 derecelik fırında pişirin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri