Ergene Belediyesi Kültür Müdürlüğü hakkında sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haber ve iddialara karşın Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli yazılı bir açıklama yaptı.
Sorumlu bulunduğu müdürlükler hakkında bir süredir ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Çevikelli, "Bunlar halk üzerinde algı yaratma politikasının ürünü. Birimlerimiz sosyal belediyecilik anlayışı ile çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulunuyor. Yeni kurulmuş Ergene'nin kimliğini oluşturması, burada yaşayan vatandaşlarımızın aidiyet duygularının güçlenerek, göçlerin önlenmesi ve Ergene'nin her yönü ile bir cazibe merkezi olması yönünde, belediyemizin tüm birimleri çaba göstermektedir" dedi.
"Sponsor firmaların yardımları faturalarımıza yansımamıştır"
"Vatandaşlarımızın belediyemizden beklentisi olan yol, su ve alt yapı gibi alanlarda teknik birimlerimiz hızla çalışırken, sosyal yardımlarımız, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerimiz de hızla devam etmektedir" diyen Ayça Çevikelli, "Tüm belediyelerde olduğu gibi yılda bir defa çok geniş katılımlı bir festival düzenlemekteyiz. Festivalimizin adı Sünnet Şöleni ve Boza Festivalidir. Bize sene içerisinde başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusu üzerine Haziran ayında okullar kapandıktan sonra çocuklarımızı sünnet ettiriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık bine yakın sünnet çocuğumuzun tüm ihtiyaçları karşılanarak sünnet ettirilirdi. Bu çocuklarımızın kına geceleri eğlenceleri belediyemiz tarafından karşılandı. Tabii sponsor firmalarımız bulunmakta. Geçtiğimiz yıllarda sünnet kıyafetleri firmalar tarafından karşılandı firmalara teşekkür ediyoruz. Çünkü onların karşılamış oldukları bedeller faturalarımıza yansımadı ve onların sayesinde daha bir ekonomik bir festival geçirmiş olduk" diye konuştu.
"Festival 2 gün değil 3 gündür"
Festivalin belirtildiği gibi 2 gün olmadığını 3 gün süren bir festival olduğunu kaydeden Çevikelli, "Eylül ayının başında festivalimiz gerçekleştirilmektedir. Festival 2 gün değil 3 gündür. 3 gün boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere vatandaşımıza sunulmaktadır. Festivalimizin bir diğer adı ise Boza festivalidir bildiğiniz üzere kültürel mirasımız olan Velimeşe Mahallemizde üretilen geleneksel bozamızın tanıtımı ve ikramı yine bu festivalimizde gerçekleştirilmektedir. Tankerlerle olmasa da kilolarca boza dağıtmaktayız örneğin bu sene 900 kilo boza vatandaşlarımıza ve gelen misafirlerimize dağıttık" şeklinde konuştu.
"Festivalde davet ettiğimiz yerel ve ulusal sanatçıları halkımızla buluşturduk" diyen Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, "Ünlü bir sanatçıyı para vererek gidip görme imkanı bulunmayan, hayat şartları nedeni ile eğlenmeye bütçe ayıramayan vatandaşlarımız için festivallerin, yine onların vergileri ile düzenlendiğinin bilincindeyiz. Bu hizmetimizi her yıl vermeye devam edeceğiz. Festivalimizden başka yine her yıl olduğu gibi Velimeşe Mahallemizde güreş turnuvaları halkın yoğun katılımı ile düzenlemekteyiz. Ramazan şenliklerimiz, bir ay boyunca binlerce vatandaşlarımızı buluşturduğumuz yine büyük bir organizasyonlarımızdan biridir" dedi.
"Hesabı kolay 60 bin kandil şekeri 33 cami, 5 kandil, 2 bayram"
Manevi değerlerimizi korumak, onları yaşatmak bizler için çok önemli, yıl içerisinde 5 defa olan kandillerimiz, dini günlerimiz ve 2 defa olan Bayramlarımızda dağıtılmak üzere, kandil şekeri ve lokum ikramlarımız bulunmakta diyen Çevikelli,"Kapalı zarf, açık ihale yöntemi ile yaptığımız denildiği gibi 60 bin kandil şekeri ve 10 bin paket toplam 7 ton lokumdan oluşmakta. Şimdi bir hesap yapılıyor. Nasıl verildi, nereye dağıtıldı gibi. 60 bin kandil şekeri, bölü 5 kandil, bölü 33 cami diyerek, hesabı kısaca sizlere buradan ifade etmek isterim. İlçemizde bulunan, 33 camiye, 5 kandilde lokum ve kandil şekeri göndermekteyiz. Bu şekerler cami cemaatine dağıtılmakta, cemaate sorarak ya da imamlara sorarak onların memnuniyetlerini öğrenebilirler" diye konuştu.