Ayran Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Ayran Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ayran Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Ayran Çorbası nasıl hazırlanır, Ayran Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Ayran Çorbası
Ayran Çorbası için Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su

Ayran Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın. AFİYET OLSUN !

Yemek Tarifleri Haberleri