Ayva Dolması malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği Ayva Dolması oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte günün yemeği
Malzemeler
- 3 adet ayva
- 150 gr kıyma
- ½ adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- ½ tatlı kaşığı Tuz
- ¼ tatlı kaşığı Karabiber
- ¼ tatlı kaşığı Yenibahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 ml su
- 1 adet çubuk tarçın
Pişirmek için:
- Çubuk tarçın
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Su
Servis için;
- 4 yemek kaşığı pekmez
- Maydanoz
Yapılışı
- Ayvaları yıkayın, tepelerini kapak yapmak için, alt kısımlarını ise tencereye oturması için bıçak yardımıyla kesin, parizyen kaşığıyla içlerini ayvayı delmemeye özen göstererek çıkarın.
- Hazırladığınız ayvaları kararmaması için su dolu geniş bir kabın içine atın.
- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, kıyma, biber ve domates salçalarını, domates rendesini, maydanoz, tuz, biber ve yeni bahar ekleyerek yoğurun.
- Ayvaları sudan çıkarıp süzün ve hazırladığınız harcı içlerine doldurun.
- Tencereye yerleştirdiğiniz ayvaların kapaklarını bastırmadan kapatın.
- Ayvaların yarısından biraz yukarı gelecek şekilde su doldurup nar ekşisini üzerinde gezdirinve çubuk tarçınla tereyağlarını ilave edin.
- Ayvalar yumuşayıp kadar pişirin.
- İsteğe göre maydanoz ve pekmez ile servis yapın.