11 ayın sultanı olan Ramazan ayında sofraları taçlandıran tatlı vazgeçilmezlerden biri olmuştur. İftar sonrasında yenilebilecek sütlü,şerbetli tatlılar 'bugün ne tatlı yapsam' diyenler tarafından oldukça merak ediliyor.Hafif ama bir o kadar da tatlı tariflerini sizin için derledik. İşte İftar için tatlı tarifleri
AZ MALZEMELİ TATLI TARİFLERİ
İncir Uyutması Tarifi
İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler
☘2,5 su bardağı süt
☘7 adet kuru incir (yaklaşık 150 gram)
☘5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi
İncir Uyutması Tarifinin Püf Noktası
El doğrayıcınız yoksa sütü ısıttıktan sonra rondoya koyup incirlerle birlikte rondodan geçirebilirsiniz.
İncir Uyutması Tarifinin Pişirme Önerisi
İnek sütü yerine keçi sütü de kullanabilirsiniz.
İncir Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuru incirleri yıkayın, birkaç dakika suda bekletin. Saplarını kesip, incirin geri kalanını küçük zar şeklinde doğrayın.
Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ısıtın. (Serçe parmağınızı süte batırdığınızda ılıktan sıcağa doğru olacak ama elinizi yakmayacak.) O sıcaklığa geldiğinde ocağın altını kapatın.
Isınmış sütün içine incirleri ekleyin ve el doğrayıcısıyla incirleri parçalayın. İncir parçası kalmamasına dikkat edin.
Tatlıyı kuplara paylaştırın. Her bir kupun üzerine birer tatlı kaşığı ceviz koyun, üzerine kaşıkla hafifçe bastırın.
Kupları bir tepsiye yerleştirip üzerine streç film geçirin. Üzerine de bir mutfak örtüsü kapatıp, tatlıyı üç saat oda ısısında mayalandırın.
Tatlı mayalandıktan sonra buzdolabına alın ve buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
GULLURİKYA TATLI TARİFİ
Gullurikya Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
☘1 su bardağı un
☘1 çay bardağı sıvı yağ
☘2/3 su bardağı su
Pişirmek için:
☘1 su bardağı harnup pekmezi
☘1/2 su bardağı su
Gullurikya Tarifinin Püf Noktası
Hamurun kıvamını ayarlayabilmek için un veya su ilavesi yapabilirisiniz. Pişirmek için kullanılan harnup pekmezi, bu tatlının olmazsa olmazı, yerine başka bir pekmez kullanırsanız, orjinal tadını bulamazsınız.
Gullurikya Tarifi Nasıl Yapılır?
Un, yağ ve suyu karıştırıp yoğurarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak bir ip gibi uzatın. Ardından hamuru spiral şeklinde dolayarak gullurikyanın şeklini verin.
Bir tencerede su ve pekmezi kaynatın. Kaynayan pekmezli suya hazırladığınız hamurları atın ve bu şekilde yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Pişirme süresinin sonunda gullurikyalarınızı tencereden alın ve servis edin
HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU
Hindistan Cevizli Kartopu Tarifi İçin Malzemeler
☘200 gram labne peyniri
☘2 yemek kaşığı bal
☘1 adetl imon
☘1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kartopu Tarifi Nasıl Yapılır?
Peyniri ve balı derin bir kapta güzelce karıştırın.
Üzerine rendenin ince kısmını kullanarak limonun kabuğunu rendeleyin.
Hindistan cevizini de ekleyerek güzelce karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalara kopararak avcunuzun içinde yuvarlayın ve küçük kek kalıplarına yerleştirin.
Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra afiyetle tüketin.
Hindistan Cevizli Kartopu Tarifinin Servis Önerisi
Hazırladığınız kartoplarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata ile kaplayabilirsiniz. O şekilde de servis edebilirsiniz.