Bademli Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bademli Kek Nasıl Yapılır?

Bademli Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Bademli Kek nasıl hazırlanır, Bademli Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Bademli Kek için Malzemeler:

1/2 kahve  fincanı sirke 5 kahve  fincanı şeker 1/2 kahve  fincanı su 1 paket vanilya 5  adet yumurta portakal suyu likör Krema malzemesi : 2 yemek kaşığı nescafe 1 su bardağı soğuk süt badem


Bademli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ve likörle biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.


Bademli Kek 2. tarifi


Bademli Kek için Malzemeler:

1 bardak un 2 adet yumurta 1çay  fincanı kıyılmış iç badem 4 kaşık pudra şekeri 3 kaşık margarin 1çay kaşığı kabartma tozu 1 adet limon kabuğu rendesi 1 tutam tuz
Bademli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyip kabartma tozu ile karıştırın; ortasını açıp yumurta, margarin, tuz, pudra şekeri, limon rendesi koyup yoğurun. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirip yağlanmış minik kalıplara aktarın. Üzerlerine yumurta sürün ve 160derecede pişirin.

 Bademli Kek 3. tarifi


Bademli Kek - I için Malzemeler:


3 çorbakaşığı mısır unu 1/2 su bardağı ayıklanmış badem 1/2 paket tereyağı (veya margarin) 1 su bardağı pudra şekeri 1/Z çay bardağı rom 3 çorbakaşığı un 4 yumurta süt 4 Kişilik
Bademli Kek - I Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bademleri, önceden ısıtyığınız 150 derecelik fırında 15 dakika kadar kızartın, sonra mikserden geçirin. Bir corbakaşığı pudra şekeri ilave edip yeniden karıştırın. Bir kapta, tereyağ veya margarini krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin. Karışıma iki yumurta sarısı ve iki bütün yumurtayı bir kerede katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin. Sonra da dövülüp toz haline getirilmiş bademi ve romu katın ve tekrardan karıştırın. Eğer hamur fazla yoğunlaşırsa biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servıs yapın.
Bugün sizlerle Bademli Kek nasıl hazırlanır, Bademli Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Bademli Kek için Malzemeler:


1/2 kahve  fincanı sirke 5 kahve  fincanı şeker 1/2 kahve  fincanı su 1 paket vanilya 5  adet yumurta portakal suyu likör Krema malzemesi : 2 yemek kaşığı nescafe 1 su bardağı soğuk süt badem

Bademli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ve likörle biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.

Bademli Kek 2. tarifi

Bademli Kek için Malzemeler:

1 bardak un 2 adet yumurta 1çay  fincanı kıyılmış iç badem 4 kaşık pudra şekeri 3 kaşık margarin 1çay kaşığı kabartma tozu 1 adet limon kabuğu rendesi 1 tutam tuz

Bademli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Unu eleyip kabartma tozu ile karıştırın; ortasını açıp yumurta, margarin, tuz, pudra şekeri, limon rendesi koyup yoğurun. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirip yağlanmış minik kalıplara aktarın. Üzerlerine yumurta sürün ve 160derecede pişirin.

 Bademli Kek 3. tarifi

Bademli Kek - I için Malzemeler:

3 çorbakaşığı mısır unu 1/2 su bardağı ayıklanmış badem 1/2 paket tereyağı (veya margarin) 1 su bardağı pudra şekeri 1/Z çay bardağı rom 3 çorbakaşığı un 4 yumurta süt 4 Kişilik

Bademli Kek - I Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bademleri, önceden ısıtyığınız 150 derecelik fırında 15 dakika kadar kızartın, sonra mikserden geçirin. Bir corbakaşığı pudra şekeri ilave edip yeniden karıştırın. Bir kapta, tereyağ veya margarini krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin. Karışıma iki yumurta sarısı ve iki bütün yumurtayı bir kerede katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin. Sonra da dövülüp toz haline getirilmiş bademi ve romu katın ve tekrardan karıştırın. Eğer hamur fazla yoğunlaşırsa biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servıs yapın.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri