Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ''Bademli Pilav'' oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' 'Bademli Pilav nasıl pişirilir? Bademli Pilav için hangi malzemeler gerekli? Bademli Pilav nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Bademli Pilav malzemeleri ve Bademli Pilav tarifi...
BADEMLİ PİLAV NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1,5 su bardağı
baldo pirinç
1/2 su bardağı
file badem
1 avuç
kuru üzüm
(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
2 tatlı kaşığı
tereyağ
1 çimdik
şeker
2-3 damla
sirke
1 çay kaşığı
tuz (azaltıp arttırılabilir)
2+3/4 su bardağı
tavuk suyu
(veya normal su)
Nasıl Yapılır?
Pirinçleri en az 15 dakikalığına ıslayın.
Kuru üzümleri, şişmeleri için sıcak su dolu bir kaseye alın.
1 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın ve bademlerinizi kokuları çıkana hafif renk alana kadar kavurun.
Bademleri kenara alın. Pirinçleri süzün ve yıkama suyu berraklaşana kadar sudan geçirin.
1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağı tencereye koyup kızdırın.
Pirinçleri ekleyin ve kırmadan kavurun. Daha sonra bademleri, kuru üzümleri, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın.
Suyun tamamını çektikten sonra tencereyle kapak arasına havlu kağıt koyup 15 dakika boyunca dinlendirin.