YOĞURT
İçeriğindeki probiyotikler sayesinde güçlü bir D vitamini kaynağı olan yoğurt, bağışıklığı güçlendirmede, sindirim sorunlarını iyileştirmede hiç şüphesiz en kolay ulaşılabilecek ve olmazsa olmaz bir besin kaynağıdır. Vücudu hastalıklara karşı koruyacak olan yoğurt, her gün bir kase tüketilmelidir.
KEFİR
İçeriğinde bolca bulunan probiyotikler sayesinde bağışıklığı güçlendirmeye, sindirimi korumaya yarayan en önemli besinlerden bir diğeri kefirdir. Süt ve süt ürünlerine karşı herhangi bir hassasiyeti olmayan kişiler her gün bir bardak kefir tüketerek vücutlarını zinde tutabilirler.
BADEM
Bağışıklığı güçlendirmek, sindirimi iyileştirmek için C ve E vitaminlerine, mineral bakımından zengin olan besinler bolca ihtiyaç duyular. Vücudun kendine gelebilmesi için çözülebilen sağlıklı yağlara da ihtiyaç duymasını karşılayacak olan kuruyemişlerin başında badem gelmektedir. İçeriğindeki sağlıklı yağlardan dolayı badem, her gün bir avuç tüketilmelidir.
ISPANAK
C vitamini açısından oldukça zengin olan, bağışıklığı güçlendirmek, sindirimi iyileştirmek ve düzenlemek için yüksek miktarda antioksidan ve bate karoten içeren ıspanak tüketmek de sağlığı olumlu etkileyecektir.
SARIMSAK
Hemen hemen her alanda kullanılan, enfeksiyon ve bakterilere karşı kalkan konumunda olan sarımsak, ayrıca bağışıklığı güçlendirmede etkili en güçlü besindir.
ZERDEÇAL
Antioksidan, antienflamasyon özellikleri ile birlikte içeriğinde bulunan kurkiminden dolayı uzun yıllardan beri sağlık için en etkili baharatlardan birisi olan zerdeçal, enfeksiyonlarla ve bakterilerle savaşıyor, iltihaplanmaları azaltıyor ve bağışıklığın düzenlenmesine yardımcı oluyor.
KIRMIZI BİBER
Yüksek miktarda C vitamini içerdiği bilenen kırmızı biber, bağışıklığı ve sindirimi güçlendirir, cildi korumaya yardımcı olur ve içeriğindeki A vitamininden dolayı göz sağlığının korunmasını da sağlar.
BROKOLİ
A,C ve E vitaminleri ile dolu olan, yüksek miktarda lif içeren brokoli, güçlü ve sağlam bir bağışıklığın, iyileştirilmiş bir sindirimin olmazsa olmazıdır. Tüketirken buharda veya çok az suda haşlanmış brokoli tercih edilmelidir.