Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Bal Kabağı Sarması'yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Bal Kabağı Sarması ise merak konusu oldu. Bal Kabağı Sarması Malzemeleri neler? Bal Kabağı Sarması tarifi...
Bal Kabağı Sarması malzemeleri neler?
Balkabağı
Kıyma - 1/2 kg
Köftelik bulgur - 1,5 su bardağı
Soğan - 2 adet
Reyhan - 1 avuç
Tuz
Üzeri İçin:
Yoğurt
Sarımsak
Salça
Pul biber
Tereyağı
Balkabağı
Kıyma - 1/2 kg
Köftelik bulgur - 1,5 su bardağı
Soğan - 2 adet
Reyhan - 1 avuç
Tuz
Bal Kabağı Sarması nasıl yapılır?
Kabağı önce kabuklarından keserek tıraş edelim. Ortadan keselim içini temizleyelim. Bolca tuzlayarak yumuşamasını sağlayalım. Bu şekilde bekletirken iç harcı hazırlayalım.
Kökftelik bulguru sıcak su ile ıslatalım, kapağı kapalı on dk demlenmeye bırakalım. Sonra kıymayı, salçaları ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Yumuşayan kabağı ince şeritler halinde dilimlere keselim. Koparmadan kesip kullanacağımızda Ne kadar lazımsa kopartırız.
Tüm kabakları kesme işlemi bittikten Sonra Fazla tuzunun gitmesi için yıkayalım. Sarma işlemini YouTube videomu izlemenizi tavsiye ediyorum.
Kabaktan bir şerit alıp orta kısmına küçük köftelik harçtan koyup elimizle bastırarak keselim. Bu şekilde sarma işlemimizi tamamlayalım.
Tencerenin tabanına artan kabaklardan yerleştirelim. Sardığımız sarmaları tencereye üst üstüne dizelim. Yaklaşık 1,5-2 su bardak sıcak su ekleyelim. Üzerine 4-5 dilim tereyağ parçası koyalım, orta ateşte kapağı kapalı 15-20 dk arası kontrol ederek pişirelim..
Servis tabağına sarmalarımızı alalım, nefesledikten sonra sarımsaklı yoğurdu dökelim, tereyağ, sıvıyağ zeytinyağ karışımı tavaya alıp kızdıralım pul biber ve toz biber ekleyip kokusu çıkana kadar yakalım. Ocak’tan alalım yoğurtlu kabak sarmamızın üzerine bolca gezdirerek dökelim.
Afiyet olsun...