Balık Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Balık Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Balık Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Balık Çorbası nasıl hazırlanır, Balık Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Balık Çorbası için Malzemeler:

1 kg istediğiniz cinste küçük balık 3 adet havuç 1 adet kereviz 2 adet patates 10 adet arpacık soğanı 1 adet limon 3 adet yumurta sarısı 4 kaşık un 3 kaşık tereyağı tuz

Balık Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sebzelerin hepsini iri parçalar halinde doğrayın bol suda haşlayıp sularını süzün. Bir tencerede yağı eritin süzdüğünüz sebzeleri ve 6 bardak soğuk suyu ilave edin pişmeye bırakın. Bu arada balıkları temizleyin üzerlerine çırptığınız yumurta, un, limon, tuz ve ½  bardak su terbiyesini gezdirin. Sebze suyundan da katarak balıkları pişirin. Balıklar yumuşayınca suyunu sebzelere ilave edin kendinin etini ise diderek çorbaya karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Balık Çorbası 2.tarif

Balık Çorbası Terbiyesi için Malzemeler:

2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1  adet limon suyu 1 su bardağı su tuz karabiber

Balık Çorbası Terbiyesi Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir kapta unu ve suyu karıştırın ve bulamaç haline getirin. Un topaklanıyorsa, mikser ile çırpın. Limon suyu ve yumurta sarılarını ilave ederek çırpın. Bu sos özellikle içinde mayonez veya krema gibi malzemeler bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir... Afiyet Olsun...

Yemek Tarifleri Haberleri