Balık dolması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Balık dolması Nasıl Yapılır?

Balık dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Balık dolması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Balık dolması nasıl hazırlanır, Balık dolması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Balık dolması için Malzemeler:

6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir) Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi 1,5 su bardağı Amerikan Pirinci 2 orta boy soğan 1 kahve  fincanı fıstık 1 kahve  fincanı kuş üzümü 1 çay kaşığı tuz Bir tutam karabiber Bir tutam yenibahar Yarım  fincan soya yağı

Balık dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.

Yemek Tarifleri Haberleri