Balık Haşlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Balık Haşlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

 

Bugün sizlerle Balık Haşlama nasıl hazırlanır, Balık Haşlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Balık Haşlama için Malzemeler:

1 kg balık(levrek, kefal, kırlangıç) 7 bardak su 6 adet patates 2 adet kök kereviz 5 adet havuç 1 adet limon 1demet maydanoz 1 fincan zeytinyağı tuz

Balık Haşlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sebzeleri doğrayarak hazır edin; tencereye su ile birlikte koyun, kapağını kapatın. Yağı ve tuzu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada balıkların pullarını temizleyerek halka şeklinde doğrayın tencereye katıp kapağını kapatmadan 20dk daha kaynatın. Balıklarda pişince kıyılmış maydanoz serpin, limon dilimlerini ekleyin ve 1taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servise sunun.

Yemek Tarifleri Haberleri