Balık Kroket tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Balık Kroket Nasıl Yapılır?

Balık Kroket nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Balık Kroket Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Balık Kroket nasıl hazırlanır, Balık Kroket yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Balık Kroket için Malzemeler:

1 kg haşlanmış kefal 2 adet taze soğan 2 adet patates 2  adet yumurta 1 bardak süt 2 kaşık tereyağı 1 tutam kakule 1 tutam kişniş 1 tutam kimyon 1 tutam tarçın 1tutam karanfil tozu 1 tutam tuz yarım su bardağı su galeta unu sıvı yağ (kızartmak için)

Balık Kroket Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine tereyağını ve sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerine ekleyin. kılıçıklarından ayrılmış balığı da buraya katın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak olarak servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri