Bugün sizlerle Balkabağı çorbası nasıl hazırlanır, Balkabağı çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Balkabağı çorbası 1.tarifi
Balkabağı çorbası için Malzemeler:
4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz
Balkabağı çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.
Balkabağı Çorbası 2. tarifi
Balkabağı Çorbası için Malzemeler:
• ½ kg kabak • 2 su bard. Süt • 2 su bard. Su • 2 kaşık krema • 1 soğan • 2-3 karanfil • 1 adet muskat(toz veya tane farketmez) • Tuz&karabiber • 1 patates • 1 havuç
Balkabağı Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanı ortadan ikiye bölüp yukarıdaki tüm malzemelerden hazırladığınız karışımın içine koyun. 25 dk kaynat. Sebzeler yumuşayınca soğan-muskat ve karanfilleri çıkartın. Sonrasında Blender’dan geçirin. Arzu ederseniz içine bir adet tavuk bulyon da koyabilirsiniz.