Balkabaklı Tart nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Balkabaklı Tart nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Balkabaklı Tart Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Balkabaklı Tart nasıl hazırlanır, Balkabaklı Tart yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Balkabaklı Tart için Malzemeler:

500 gr balkabağı 100 gr krema 1,5 kahve fincanı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı tarçın 75 gr dövülmüş ceviz 125 gram tereyağı 1  adet yumurta 1/4 çay kaşığı zencefil 1,5  bardak un 1,5 çay bardağı şeker 1/8 çay kaşığı muskat 1/8 çay kaşığı tuz 110 gram toz badem 1/2 çay kaşığı tuz

Balkabaklı Tart Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını parmak uçlarınızla hamura yedirin. Yumurtayı içine kırıp tekrar yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamuru merdane ile açın. Geniş bir tart kalıbına yayın. Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Zamanı dolunca 160dereceli fırında 20-25 dk pişirin. İçi için kalan bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde edin. Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayıp düzleştirin. 160derece ile 35 dakika daha pişirin.(fırının sadece üst kısım açık olsun)

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri