Bugün sizlerle Ballı Bademli Alman Pastası nasıl hazırlanır, Ballı Bademli Alman Pastası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Ballı Bademli Alman Pastası için Malzemeler:
Hamur: - 4 yumurta - 175 gr. şeker - 175 gr. un - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Üstü: - 100 gr. file badem - 4 tatlı kaşığı bal İçi: - 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr. Oetker limonlu Paradies Creme) - 500 gr. çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti
ballı-bademli alman pastası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
1- Fırını 175° C’ye ısıtın. 2- Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın. 3- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. 4- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın. 5- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne file bademleri yerleştirin. 6- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin. 7- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin. 8- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin. 9- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst kek parçayı kapatın. 10- 4 kaşık baLI IsItIp kekin üzerine sürün.. - Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın. - Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor. Biz limonlu paradies creme kullandık. Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor. - İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs. karışım yapabilirsiniz.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.