Barbunya Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Barbunya Çorbası Nasıl Yapılır?

Barbunya Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Barbunya Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Barbunya Çorbası nasıl hazırlanır, Barbunya Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Barbunya Çorbası
Barbunya Çorbası için Malzemeler:

7kaşık tarhana 2 adet sivri biber ½ demet dereotu ½ bardak barbunya 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuzot, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Barbunya Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Barbunyayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın, suyunu süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip devamlı karıştırarak kaynatın. Su kaynayınca kıyılmış dereotu, barbunya ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Malzemeler özleşince kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.

Yemek Tarifleri Haberleri