Bardak Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kıyasıya yarışan gelinler Bardak Kebabı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Bardak Kebabının tarifi..
Bardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yeşil biber
- 2 adet domates (Evde yaptığımız domates sosu kullandım)
- 4-6 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kekin
- Sıvı yağ
Bardak Kebabı Tarifi Yapılışı
-Soğanın kabukları soyulup küp küp doğranır. Tavada biraz sotelenir.
-Sonra kuşbaşılık etler eklenir biraz sotelenir.
-Sırasıyla biber ve daha sonra domates eklenir suyu çekene kadar işlem devam eder.
-Baharatlar eklenerek işlem tamamlanır.
-Sotelenen etler istediğiniz şekildeki bardaklara paylaştırılır.
-Bardakların ağız kısmına kare şeklinde kesilen yağlı kağıt konulur ve üstüne de milföy hamuru yerleştirilir.
-Çok kabamaması için ortasına kürdan ile delikler açılır ve yumurta sarısı sürülerek 190 derecedeki ısınan --fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
-Pişirme islemi bittikten sonra yağlı kağıt aradan alınarak milföyün içine bardak ters çevirilerek servis edilir.