Kurban Bayramına 1 gün kala, bayram telaşı da başladı.Misafirlerini en güzel en farklı tatlılarla ağırlamak isteyenler için, bayram soflarını şenlendiren, bayrama renk katan, birbirinden farklı ve birbirinden lezzetli 10 farklı şerbetli tatlıyı sizler için hazırladık. Bayram denilince akla ilk gelen olmazsa olmaz 'Ev baklavası', hem baklava isteyip hem kolaya kaçmak isteyenler için 'Hazır yufkadan baklava', baklavadan sıkılıp farklı tatlar arayanlara özel, 'Karakuş tatlısı ', 'Şöbiyet', 'Gül tatlısı', 'Dilber dudağı', gelenekselden vazgeçmeyenlere, 'Revani', 'Lokma', 'Kalburabastı' ve 'Şekerpare' tariflerini derledik.
İşte bayrama özel hazırladığımız en özel tatlı tarifleri...
EL AÇMASI BAKLAVA NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 5 su bardağı un
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı sirke
• 1/2 çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
• 1,5 su bardağı mısır nişastası
• 250 gram eritilmiş tereyağı
• 3 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
• 3,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Servisi için:
• 1/2 su bardağı toz antep fıstığı
Baklava nasıl yapılır?
Unu derin bir karıştırma kabına aktarın. Unun orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın. Yumurta, süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, sirke ve tuzu ekleyin.Tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştırıp una yedirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, üzerine nemli bir bez kapatarak 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamuru, yirmi eşit parçaya ayırdıktan sonra mermer bir tezgah üzerinde yuvarlayın. Unladığınız tezgah üzerinde her bir hamur bezesini bir tabak büyüklüğünde açın.Aralarına mısır nişastası serpiştirerek açtığınız hamurları üst üste diztikten sonra bir oklava yardımıyla incecik açmaya devam edin.Yufka katlarının aralarını yağlamak için tereyağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin.Fırın tepsinizin tabanını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Açtığınız yufkaların en düzgünlerinden iki tanesini baklavanın alt ve üst katı içi ayırın.Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin.
İnce çekilmiş ceviz içini baklavanın orta katına eşit olarak serpiştirin.Kalan yufkaları, aynı şekilde aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin ve baklavayı bu şekilde oluşturmaya devam edin. Yufkaların kenar kısımlarını keskin bir bıçak ucu yardımıyla tepsinin alt tarafına doğru ittirin.
Baklavayı, dikdörtgen ya da verev şeklinde olmak üzere dilimleyin. Kalan eritilmiş tereyağını bir yumurta fırçası yardımıyla baklavanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp yufka katları tek tek açılana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.Baklavanın şerbetini hazırlamak için; toz şekeri, suyla derin bir tencerede karıştırdıktan sonra orta ateşte yaklaşık 25 dakika kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave ettikten sonra ocaktan alın.Fırından çıkarttığınız sıcak baklavanın üzerine bir kepçe yardımıyla sıcak şerbeti azar azar ilave ederek içine çekmesini bekleyin. Şerbetini çeken baklavayı, dilim dilim arzuya göre üzerine toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.
HAZIR YUFKADAN BAKLAVA NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 1 paket baklavalık yufka (40 yaprak)
• 4 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
• 1,5 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
Şerbeti İçin:
• 4 su bardağı su
• 2 su bardağı şeker
• 2 damla limonun suyu
Nasıl yapılır?
Şerbeti için, derin bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynatın. Ocağın altını kısın ve iki damla limonu şerbetin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar kısık ateşte kıvama gelmesi için bırakın ve daha sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Baklavayı yapacağınız tepsiyi yağlayın.
Tabanına baklavalık yufkadan tek kat dizin. Toz cevizden her yerine gelecek şekilde serpiştirip, bir kat olacak şekilde baklavalık yufkayı üzerine serin. Üzerini fırça yardımıyla eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın ve tekrar yufka serip, bir kat daha ceviz serpiştirin.
Tüm katları bir sıra yağlı baklava, bir sıra ceviz serpiştirilmiş baklava olacak şekilde sırayla dizin. En üstte koyacağınız son 3 baklavalık yufkaya sadece eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste koyun. Baklava dilimi olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklavanın ilk sıcaklığının biraz geçmesini bekleyin ve soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. Baklava şerbetini iyice çektikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
GÜL TATLISI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 125 gr eritilmiş tereyağı
• 1 çay bardağı irmik
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
Nasıl yapılır?
Gül tatlısı tarifimize ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpalım.Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açalım. Açtığınız hamuru çay bardağı ile keselim. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapalım.Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım.Tüm hamur için aynı işlemi yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım.160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.Bu tariften 24 adet gül tatlısı elde edilmektedir.
REVANİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbeti için:
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• 1/2 adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için:
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:
• 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Nasıl yapılır?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.
ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 paket vanilin
• 1 paket kabartma tozu
• 4 yemek kaşığı irmik
• 3 su bardağı un
Üzeri için:
• 20 adet fındık
Şerbeti için:
• 2 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• 3 damla limonun suyu
Nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisin üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Fındıkları şekerparelerin tam ortasına bastırarak yerleştiriyoruz.
Şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.Şerbeti de döktükten sonra iyice çekmesi için bekliyoruz ve servis ediyoruz.
ŞÖBİYET NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
Hamuru İçin:
• 5-6 su bardağı un (kıvama göre artırılabilir)
• 2 adet yumurta
• 1/2 su bardağı yoğurt
• 1/2 su bardağı su
• 1/2 su bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı nişasta (hamuru açmak için)
• 1 çay bardağı antep fıstığı (üzeri için)
İç Harcı İçin:
• 2,5 su bardağı süt
• 1,5 yemek kaşığı irmik
• 1,5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin:
• 4 bardağı su
• 3,5 su bardağı şeker
• 1/2 adet limon suyu
Nasıl yapılır?
Şerbetin Hazırlanışı:
Suyu ve şekeri ocakta kaynatın.Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha yoğunlaşana kadar kaynatın. Şerbeti soğuması için ocaktan alın.
Hamurun Hazırlanışı:
Un, yumurta, yoğurt, karbonat, zeytinyağı, su ve diğer malzemeleri ilave edin. Hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun.24 eş parçaya ayırın ve üzerini temiz bir bezle 1 saat dinlendirin.
İç Harcın Hazırlanışı:
Süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Şöbiyet Tatlısının Hazırlanışı:
Dinlenen hamurların hepsini tepsi büyüklüğünde olacak şekilde inceltin.12 tanesini aralarına nişasta ilave ederek üst üste dizin. Oklavayla bütün hamuru birlikte inceltin. Birbirine birleşen hamurları eş karelere bölün. Bu karelerin büyüklüğü zevkinize kalmış. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız karelerin içine 1 çay kaşığı ceviz, 1 tatlı kaşığı irmikli dolgudan koyun ve ağzı açılmayacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. İyice kızarana kadar pişirin ve çıkartıp soğuk şerbeti dökün. Üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin.
LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 1 su bardağı un
• 1/2 su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
• 2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
• 3 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1/2 adet limon suyu
Nasıl yapılır?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Kuru maya ve toz şekeri orta kısmına aktarın. Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştirin.
Maya ve toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşatın. Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırarak yoğurmaya başlayın.Kıvam alan hamuru ayrı bir kaba alın. Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın.Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktarın. Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika kadar beklettikten sonra servis edin. Tek atımlık bu mutluluk bombalarını sevdiklerinizle paylaşın.
KALBURABASTI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 100 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1,5 yemek kaşığı yoğurt
• 1/2 çay bardağı süt
• 2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı irmik
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 50 gram ceviz içi
Fırın tepsisini yağlamak için:
• 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
Servisi için:
• 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Nasıl yapılır?
Kalburabastının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatın.Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte eritin. Karıştırma kabına aktardığınız eritilmiş tereyağına, yoğurt, süt ve zeytinyağını ekleyin.Azar azar un, irmik ve kabartma tozu attığınız hamuru toparlanana kadar yoğurun.Bu sırada şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu katın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinizde yuvarladıktan sonra hamuru temiz bir kalbura bastırıp, yaklaşık 10 cm. büyüklüğünde yuvarlak şeklinde açın.Orta kısmına küçük parçalar halinde olan ceviz içinden yerleştirdikten sonra kalbur üzerinde rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi hamur bitene kadar tek tek uygulayın.Tabanını tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine hamur tatlılarını, birleşim yeri alt tarafta kalacak şekilde, aralıklı olarak yerleştirin.Kalburabastıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Renklerinin daha koyu olmasını arzu ederseniz dereceyi arttırıp, pişirme işlemini 10 dakika daha sürdürün.Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti azar azar gezdirin ve içine çekmesi için beklettikten sonra toz Antep fıstığı ile süsleyip, sevdiklerinizle paylaşın.
DİLBER DUDAĞI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 yumurta
• 1 yemek kaşığı sirke
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 silme çay kaşığı tuz
• 4,5 (5’e yakın) su bardağı un
Açmak için;
• Mısır nişastası
Arasına;
• İri kırılmış ceviz
Üzerine sürmek için;
• 100 gram tereyağı
Şerbeti için;
• 3,5 su bardağı şeker
• 3,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Nasıl yapılır?
Dilber dudağı tatlısı hamuru için olan malzemeler yoğurma kabına alınarak hamur yoğrulur.Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 24 eşit parçaya ayrılarak elle yuvarlatılır.Hazırlanan bezeler bir tepsiye dizilir.Üzerine temiz bir bez örtülerek 1 saat kadar dinlendirilir.Daha sonra her beze sıra ile nişasta serpilerek 12-15 cm kadar çapında açılır.Sıra ile aralarına nişasta serpilerek 12 kat üst üste dizilir. ( diğer 12 tanesi sonra hazırlanır) Daha sonra 12 kat yufka merdane ile yavaşça yaklaşık 4 mm kalınlığında açılır.Hamur yumuşak olduğu için (sanırım hava da sıcak olduğundan bekledikçe iyice yumuşamıştı) kolaylıkla açılıyor endişe etmeyin. Bir çay bardağı veya kurabiye kesme kalıbı ile daire şeklinde kesilir.Keserken mümkün olduğunca birbirine yakın yaparak aralarda boşluk bırakmamaya özen gösterilir.Her dairenin ortasına bir kaç parçaya kırılmış ceviz içi yerleştirilerek ay şeklinde kapatılır. ( Hamurun tam kapanması için bastırmanıza gerek yok, sadece kapatılması yeterli. Cevizi ise dövülmüş kullanmanızı önermem çünkü şerbetlendiğinde dövülmüş ceviz içinden akabilir.)Hazırlanan tatlılar fırın tepsisine dizilir. Kendisi yağlı bir hamur olduğu için tepsinizin yağlanmasına gerek yok.Tatlıların arasında çok fazla boşluk bırakılmasına da gerek yok, neredeyse birbirine değecek gibi sıkı bir şekilde dizilirse bu ölçü ile bir fırın tepsisi dolusu tatlı elde edilebilir.Bir tavada tereyağı eritilir, parlaklık vermesi için dilenirse 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da eklenebilir. Fırça ile tüm tatlıların üzeri bolca yağlanır.190 derece ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirilir. Hızlı piştiği için kontrollü olmanızda fayda var.Fırından çıkan tatlılar uygun bir borcama alınır (Fırın tepsisinde boşluklar kaldığı için şerbet boşa gitmesin diye başka bir kaba aktardım. İsterseniz şerbeti fırın tepsisine de ilave edebilirsiniz duruma göre). Önceden hazırlanın ılıtılan şerbet tatlının üzerine gezdirilir.Birkaç saat şerbetini çekmesi için bekletildikten sonra isteğe göre Hindistan cevizi veya toz fıstıkla süslenerek servis edilir .Dilber dudağı tatlısının şerbeti için su ve şeker karıştırılıp kaynatılır. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 20 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır.
KARAKUŞ TATLISI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı su
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı sirke
• 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 5 su bardağı un
Şerbeti için:
• 3,5 su bardağı su
• 3 su bardağı toz şeker
• 1/2 adet limon
Kızartmak için:
• 1/2 su bardağı sıvı yağ
Açmak için:
• 3 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Şerbetini hazırlamak için:
Şerbetinizi hazırlayarak işe başlayın. Şerbet için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye alın, içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve kabuğuyla birlikte limonu da içine atın.Ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Şerbetiniz hazır, limonun kabuğunu içinden çıkartın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Un az gelirse bir miktar daha ilave edebilirsiniz.Hamuru yoğurduktan sonra hamuru 6 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın ve bu bezelerin üstünü nemli bir bezle öreterek yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
İç harcı hazırlamak için:
Ceviz içini, tarçını ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İç harcınız hazır.
Birleştirme ve pişirmesi için:
Hamur dinlendikten sonra, hamuru açacağınız zemine bolca nişasta serpin.Bezelerden birini alın ve üstüne de nişasta serperek, açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın. Bezeyi bu şekilde açtıktan sonra, açtığınız yufkanın yarısına kadar kısmını, yaklaşık 3 parmak genişliğinde olacak şekilde akordiyon şeklinde katlayın.Katladığınız bu kısma yan yana, öbek öbek hazırladığınız iç harçtan, aralarında 2 parmak kadar mesafe bırakarak koyun.Yufkanın katlamadığınız diğer yarısını da akordeon şeklinde olacak şekilde, öbek öbek koyduğunuz iç harcın üzerine kapatın ve üstüne hafifçe bastırın.Öbeklerin yanlarından hamuru büzüştürerek parmağınızla bir şeker paketi yapıyormuşçasına sıkıştırın.Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin ve açılmaması için yanlarından tekrar sıkıştırarak minik minik şeker paketleri şeklinde tatlınızı şekillendirin.Bu şekilde tüm hamuru hazırlayın.Hazırladığınız tatlıları, bolca yağ koyup, iyice kızdırdığınız bir kızartma tavasına alın ve hamurları içine atın, altını kısın ve bu şekilde çevirerek altını ve üstünü güzelce kızartın.Kızarttığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın.Şerbetin içinde 15 dakika kadar beklettikten sonra bir servis tabağına alın, toz antep fıstığıyla süsledikten sonra servis edin.